Android Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyor - Haberler - indir.com

Android Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-12 20:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyaca ünlü araba markaları arasında olan BMW yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını duyurdu. BMW önümüzdeki yazdan itibaren araç sürücülerine Android cihazlarını arabalarına bağlayabilme imkanı tanıyan Android Auto özelliği üzerinde çalışıyor.

Dünyanın en hayranlık duyulan arabalarını üreten şirketlerden olan BMW, Android kullanıcılarının telefonlarını araçlarına bağlamasını sağlayacak Android Auto teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkladı. Bir süredir baskı altında olan Almanyalı araç üreticisi şirket, iDrive 7.0 kontrolör sistemlerine Android Auto desteğinin de katılacağının müjdesini verirken yaptığı açıklamayla iOS kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Bir süredir Apple CarPlay özelliğini etkinleştirmesi beklenen BMW, talep edilen ücret nedeniyle bu sistemden vazgeçtiğini açıkladı.

Android Auto Yeni Özelliklere KavuştuAndroid Auto Yeni Özelliklere Kavuştu

Kullanıcı geri dönüşlerini dikkate aldılar

BMW’nin ürün yönetiminden sorumlu Peter Henrich konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, BMW araç kullanıcılarının sürüş esnasında akıllı telefonlarını güvenli bir şekilde kullanmaya devam ederek dikkatlerinin dağılmaması ve yoldan sapmamaları BMW Android Auto teknolojinin önemini vurguladı. Henrich açıklamasında bu teknolojinin 2020 senesinin Temmuz ayından itibaren iDrive 7.0 teknolojisine sahip olan tüm araçlarda kullanıma sunulacağını belirtti.

Arabalar için tasarlanan Android Auto güncellendi

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yaz Android Auto sisteminde güncellemelerle ciddi değişiklikler yapan Google, sistemi 2015 senesinde ilk çıktığı halden çok daha farklı ve kullanışlı bir hale getirmişti. Günümüzde artık kablosuz bağlantının daha önde olduğu bir gerçek olsa da bu henüz Pixel, Nexus, Galxy Note gibi telefonlarda kullanılabilen bir teknoloji. Diğer cihazlar için hala kablolu bağlantı gerekiyor.

BMW bir ilke imza atabilir

Android Auto sistemiyle birlikte artık BMW kullanıcıları telefonlarını araçlarına bağlamak için hiçbir ek ücret ödemek zorunda kalmayarak telefonlarını diledikleri zaman araçlarına bağlayarak rahatça kullanabilecekler. Hızla ivme kazanan bu sistemin henüz bu şekilde sunulmadığını göz önünde bulundurduğumuzda BMW bu teknolojiyi kendi sistemine entegre ederse bunu yapan ilk araç üreticisi olma önceliğine sahip olacak.

Android Auto'ya Google Asistan ve Kablosuz Bağlantı Desteği Geldi

Android Auto nedir?

Android Auto teknolojisi, teknoloji devi Google tarafından geliştirilen bir sistem. Sadece Android cihazlarda çalışan bu teknoloji projeksiyon standartları içerisinde yer alıyor. Cihazların araçlara bağlanmasını sağlayan bu sistem Google tarafından 2014 senesinde Google I/O etkinliğinde tanıtılmış ve 19 Mart 2015 senesinde kullanıcılara sunulmuştu. İlk çıktığı günlerde eksikleri olan sistem yeni güncellemelerle neredeyse kusursuz haini aldı. Yaklaşık 40 ayrı otomobil şirketiyle yapılan anlaşmaların sonucunda hayata geçen Android Auto sistemi, araçların içindeki ekran sayesinde tuşlara, dokunmatik ekrana, mikrofon ve hoparlöre erişebilmenizi sağlayan bir uygulamadır.


İlgili uygulamalar
Apple Music Android Auto’ya çıkıyorApple Music Android Auto’ya çıkıyor
Android Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli olduAndroid Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli oldu

PAYLAŞ