Android 12 beta sürümü, Google tarafından resmen tanıtıldı ve piyasa sunuldu. Desteklenen tüm cihazlarda Android 12 Beta versiyonu kullanılabilecek.

Yeni versiyonda Material You adı ile görünümde büyük bir değişiklik yapan Google, geliştirdiği Android 12 versiyonuyla oldukça dikkat çekti. 18 Mayıs tarihi itibariyle kullanılabilir durumda olan Android 12 Beta, uyumlu olan tüm cihazlara yüklenebilecek. Öncelikle Pixel cihazlarında kullanıma sunulması beklenen güncelleme, diğer üreticilerin bazı modellerinde de kullanılabilecek.

Android 12 Beta ilk hangi modellere gelecek?

Android 12 Beta programı ilk olarak 9 Pixel modelinde desteklenecek. Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Piksel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G ve Pixel 5 modellerinde yeni işletim sisteminin Beta programı kullanılacak.

Pixel serisinin ardından 15 farklı cihazda daha beta güncellemesi alınabilecek. Bu modeller ise şöyle; Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi 11i (Mi 11X / Redmi K40 Pro), Xiaomi Mi 11 Pro (yalnızca Çin), OnePlus 9 Pro, OnePlus 9, OPPO X3 Pro, Vivo iQOO 7 Legends, Realme GT, Nokia X20, Asus ZenFone 8, Sharp, Tecno Camon 17, TCL 20 Pro 5G, ZTE 30 5G Ultra.

Android 12 beta nasıl yüklenir?

Android 12 Beta sürümünü kullanmak isteyen kullanıcılar için farklı yöntemler mevcut. Alternatifleri değerlendirerek Android 12’ye geçiş yapabilmek mümkün. 

Android Beta Programı ile Android 12 Beta’yı yükleme

Android 12 beta sürümünü edinmenin en kolay ve basit yolu, Android Beta Programına kaydolmak. Android Beta portalını ziyaret ederek beta sürümüne kayıt yapabilecek olan kullanıcılar,  Google tarafından güncellemenin cihaza gönderilmesini talep edebilmekte. Mevcut kayıt işlemleri başarılı bir şekilde tamamlandığında, kullanıcılar telefonlarında yeni güncellemeleri alabilecek.

Pixel modeller için Android Beta programına kaydolmak

Pixel modellerine sahip kullanıcılar, Beta programına kaydolarak hızlı bir şekilde güncelleme alabilecek. Bunun için telefon ile ilişkili olan Google hesabı üzerinden Beta programına geçiş yapabilecek olan kullanıcılar, diğer üretici modellerine nazaran daha hızlı bir şekilde programa kayıt olarak güncelleme alabilecek.

 Android Flash ile Android 12 yükleme

Bu yıl yeni bir gelişme olarak dikkat çeken Android Flash, Android 12 beta sürümünün telefona yüklenmesini sağlayan bir diğer seçenek. Web tabanlı bir sürümü olan Android Flash Aracı’nı kullanarak güncellemeyi alabilecek kullanıcılar, bu konuda Android 12 başta olmak üzere diğer beta programlarını da alabilecek Mevcut yeni sistemini kullanmak isteyenler sitenin telefon ADB’ye erişmesine izin vermesi yeterli.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir