Android 11.5 beta sürümüyle önemli hatalar giderildi - Haberler - indir.com

Android 11.5 beta sürümüyle önemli hatalar giderildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-19 14:47:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Google, oldukça gelişmiş özellikleri bünyesinde barındıran işletim sistemi Android 11'in sürümünü geçtiğimiz günlerde kullanıcılar ile paylaşmıştı. Beta sürümü olması sebebi ile bazı hataları beraberinde getiren işletim sisteminin arkasında olan Google, Beta 1.5 yaması ile can sıkan önemli hataları gidermiş gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde Android 11 Beta 1 sürümünü paylaşan Google, bugünse yapılan küçük geliştirme ve iyileştirmeler ile Beta 1.5 sürümünü yayınladı. Sunulan yama ile iki ana kategorideki hatalar giderilmiş olacak.

Google adres çubuğunu sadeleştirecek yeni bir özellik için kolları sıvadıGoogle adres çubuğunu sadeleştirecek yeni bir özellik için kolları sıvadı

Bazı telefonlarda oluşan arızaların giderildiği ve Google Play ile ilgili olarak sıkıntıların ortadan kaldırıldığı yeni yama, bugün Google tarafından paylaşıldı. Giderilen hataların ayrıntılarını da paylaşan şirket, Android 11 sürümünün yeni yaması ile kullanıcılarına üst düzey bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. 

Android 11, Beta 1.5 yamasıyla eksikliklerini gideriyor

Google’ın Android 11 Beta 1.5 yamasında, aşağıda listelenmiş sorunlar çözülüyor:

  • Telefonlarınızı döndürürken aynı zamanda yeni hareketle gezinme yöntemlerini kullanarak uygulamalar arası geçiş yaparsanız, telefonunuz yeniden başlayabiliyordu. 
  • Pixel 3 ve Pixel 3a’da SIM tercihlerinizi değiştirmek için telefonunuzu yeniden başlatmak zorunda kalıyordunuz. 
  • Google Pay üzerinden temassız ödeme yaparken bazı hatalarla karşılaşabiliyordunuz. 
  • WearOS işletim sistemine sahip cihazların Bluetooth sorunları ortaya çıkabiliyordu.

Düzeltilen hatalar arasında en sinir bozucu olan, Google Play kullanıcılarının yaşadığıydı. Zira ödeme işlemlerini mobil olarak yapan ve Android 11 Beta 1 sürümünü kullanan kullanıcılar, sürekli olarak bir sıkıntı ile karşılaşıyordu. Ödeme esnasında çıkan sorunlarsa rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyordu. Android 11 ile iyice gelişmiş olan hareketli gezinme yöntemlerindeki ve Bluetooth eşleşmelerindeki hatalar, bu güncelleme ile tamamen ortadan kalkmış durumda.

İyileştirilen işletim sisteminin beta sürümünde hala bazı hatalar mevcut. Aralarından en çok bilindik olanlardan birisi Android Auto ile alakalı. Dinlenen müzikler, arabanın ses sisteminden çıkmak yerine telefonun hoparlöründen çıkıyor. Oldukça rahatsız edici olan bu hatayı düzeltebilmenin, araba kullanırken dikkat dağınıklığı yaratabileceğini ve tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini ekleyelim.  


Google Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacakGoogle Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacak

PAYLAŞ