Android 10 resmi olarak dağıtılmaya başladı - Haberler - indir.com

Android 10 resmi olarak dağıtılmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-04 11:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde sürüm isimlerinde değişikliğe gidileceğini bildiren Google, tatlı isimlerinden vazgeçtiğini duyurmuştu. Bu haberden birkaç gün sonra Android 10'u dağıtmaya başlayacağını duyuran şirket ilk olarak Pixel modellerine güncelleme yayınladı. Güncelleme kısa süre içerisinde Android Beta cihazlarına da ulaşacak. 

Android 10 çıkış tarihi belli olduAndroid 10 çıkış tarihi belli oldu

Google'ın şu ana dek bilinen adı Android Q kod adlı yeni sürümün adı, 10. yıl kutlaması sebebiyle Android 10 olarak belirlendi. Yeni güncelleme, bünyesinde genellikle optimizasyon yönelik güncellemeler barındırıyor. Android 10'a ilk erişim sağlayan cihazlar her zamanki gibi Google'ın kendi modeli olan Pixeller oldu. 

Toplam olarak beş beta sürüm sunan güncellemenin ardından beklenen stabil sürümü sunulan Android 10, kullanıcılarının isteklerinin hepsine yanıt veriyor. Bu beklentilerden ilki elbetteki karanlık mod. Önceki sürümlerin aksine gerçek siyah kullanılıyor. Bu değişim OLED ekranlı cihazlarda yüksek oranda pil tasarrufu sağlıyor. 

Bir diğer özellik de son model telefonların ekran genişlemesi ve çerçeve azalmasıyla birlikte gelişen el hareketleri ile telefon kullanımı. Bu özellik Android 10 ile tam anlamıyla kullanım sunacak. Android 10 yüklü cihazlarda ekranın kenarından içeriye doğru sürüklemek sureti ile geri işlevi yerine getirilirken, alttan üste sürüklemek ana ekrana gidecek. Bir diğer özellik ise Iphone modellerinde olduğu gibi alttan yukarı sürükledikten sonra parmağı basılı tutarak son uygulamalar ekranı açılıyor. Son uygulamanın tekrar kullanıma açılması için ise ekranın altını sağa ya da sola sürükleme yeterli olacak. 

Bir diğer önemli güncelleme ise güvenliği sağlayacak olan Project Mainline oldu. Bu özellik, Android kullanıcılarının güvenlik güncellemelerini Play Store'den almalarını sağlayacak. Google cihazlara sunacağı güvenlik paketlerini bu güncelleme ile direkt yollayabilecek. 

Şu an sadece Pixel modellerde kullanılmak üzere dağıtılmaya başlanan Android 10 güncellemesi diğer modellere de pürüzlerin giderilmesinin ardından hızlı bir şekilde gönderilecek. 


Android 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlarAndroid 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlar

PAYLAŞ