AMD, Xilinx'i 35 milyar dolar karşılığında satın aldı - Haberler - indir.com

AMD, Xilinx'i 35 milyar dolar karşılığında satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD’li teknoloji şirketi AMD, yapmış olduğu açıklamasında yonga üreticisi Xilinx’i satın aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, AMD tarafından yapılan bu satın alım tam 35 milyar dolara gerçekleşti. Bir ay öncesine kadar aktarılan bir haberde, NVIDIA’nın yarı iletken üreticisi ARM’i 40 milyar dolar karşılığında satın aldığı biliniyordu. NVIDIA’nın böyle bir hamle yapmasının özellikle ekran kartı noktasındaki en büyük rakibi olan AMD’yi oldukça zor duruma sokacağı biliniyordu. Yaklaşık bir ay gibi bir süre sonra ise NVIDıA’a karşı olmadığı gözükse de, AMD tarafında bir satın alım gerçekleşti.

1984 yılında kurulan yonga üreticisi Xilinx’i 35 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Xilinx ile yapılan bu anlaşmanın, AMD’ye özellikle mühendislik noktasında büyük bir güç katacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttıXiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttı

AMD, 35 milyar dolara Xilinx şirketini satın aldı

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşma ile FPGA yongaları gibi alanlarda da AMD’ye yol açacağı tahmin ediliyor. Xilinx, FPGA üretiminde dünyanın en büyüğü noktasında bulunuyor. FPGA, AMD için neden bu kadar önemli bir hamle olarak gözüküyor diye merak ediliyor. FPGA, üretildiği yonga seviyesinde tekrardan programlanabilen yongalar olarak bulunuyor. Bu özellikler ile birçok alanda kullanışlı bir halde oluyorlar. Havacılık ve askeri endüstrileri, sık bir şekilde FPGA donanımlarından faydalanıyorlar. Diğer yandan Intel ve AMD gibi şirketler CPU tasarımlarını prototip hale getirirken FPGA’dan destek alıyorlar.

Programlanabilir FPGA dizileri bu noktada geniş tabanlı güvenilir 5G altyapılarında da önemli bir rol oynuyor. Bu durumda AMD’ye avantaj sağlayacak gibi duruyor. AMD’nin bu hamlesinin işlemci alanındaki rekabette olduğu Intel’e yönelik daha önemli bir hamle diyebiliriz. Intel karşısında güç kazanmaya devam eden AMD, bu noktada daha yeni teknolojiler üzerinde gelişmeye devam ediyor.


AMD Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X tanıtıldıAMD Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X tanıtıldı
AMD tabanlı süper bilgisayar LUMI tanıtıldıAMD tabanlı süper bilgisayar LUMI tanıtıldı

PAYLAŞ