AMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyor - Haberler - indir.com

AMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasında bulut oyun platformlarının artması ile beraber bir yeni hamle de işlemci ve donanım üreticisi AMD’de geldi. Radeon yazılımına gelecek Adrenalin Edition güncellemesi sayesinde bilgisayar paylaşımı yapma özelliği kazanacaksınız. Radeon Software Adrenalin Edition’la AMD bilgisayarlar için yeni bir dönem başlıyor. GeForce Now ve Google Stadia’nın hızlı yükselişinin sonrasında AMD kullanıcılarına “kendi bulut sistemlerini“ kurma imkanı tanıyor. Radeon ekran kartları ile artık arkadaşlarınızın bilgisayarda oyun oynayabilecek ve problemlerini çözebileceksiniz.

AMD Link sayesinde mobil cihazlarınızı kullanarak bilgisayarlarınızdan oyun oynayabilirken, artık her cihazdan kendinizin veya arkadaşlarınızın cihazlarında oyun oynayabileceksiniz. Bu özellik için “iki tarafında Radeon ekran kartı” kullanması zorunluluğu bulunuyor. AMD’nin daha kapalı bir sistemle cihaz paylaşımı sağlaması AMD kullanımı artırmayı hedefliyor.

E2 2021'in dijital ortamda düzenleneceği kesinleştiE2 2021'in dijital ortamda düzenleneceği kesinleşti

AMD için yeni bir dönem başlıyor

Radeon Software Adrenalin Edition güncellemesinin sonrasında PC Kiralama sektörünün ortaya çıkabilmesi mümkün oluyor. Özellikle COVID-19 pandemisi sebebiyle dünyanın her yerinde internet cafeler kapalı olduğu için Radeon ekran kartları ile tekrardan dizayn edilecek makineler ile online ödeme alınarak PC kiralama hizmeti sunulabilir. Adrenalin Edition ile beraber makineye süreli bağlanma özelliği geleceği için internet kafe sahiplerinin küçük bir entegrasyon ile para kazanması muhtemel oluyor.

Baktığımız zaman her oyunun olmayacağı anlar olabiliyor. İnternet kafelerdeki toplu hesaplar sayesinde iyi bir performansla oyun oynayabilir olacaksınız. Bakalım AMD’nin bu hamlesi piyasada nasıl bir etki edecek göreceğiz.


2020 yılında iptal edilen E3 etkinliği dijital ortamda gerçekleşecek2020 yılında iptal edilen E3 etkinliği dijital ortamda gerçekleşecek
AMD Radeon RX 6500 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyorAMD Radeon RX 6500 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor

PAYLAŞ