Amazon, Ücretsiz, Reklam Destekli TV Servisi Başlatacak - Haberler - indir.com

Amazon, Ücretsiz, Reklam Destekli TV Servisi Başlatacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 13:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Dijital pazarlama sektöründe payını arttırmaya çalışan Amazon, Fire TV kullanıcıları için ücretsiz, reklam destekli bir servis başlatmayı planlıyor.

Amazon, Ücretsiz, Reklam Destekli TV Servisi Başlatacak

1 trilyon dolar değeri aşarak dünyanın en büyük ikinci şirketi olan Amazon, her ne kadar e-ticaret sitesi olarak anılsa da aslında yayın servisleri, bulut hizmetleri ve daha da fazla hizmet sunmaktadır. Amazon'un kendini göstermek istediği bir diğer sektör olan dijital pazarlama konusunda da önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!

Google ve Facebook, %57 oranlık bir pazar payı ile birlikte dijital pazarlama sektörünü adeta ellerinde tutuyorlar. Amazon ise sadece %4'lük bir pay ile hedefinden oldukça uzakta bulunuyor. Dijital pazarlamadaki payını arttırmak isteyen Amazon, Fire TV'ye reklam destekli ücretsiz servis eklemeyi planlıyor. Gelen bazı bilgilere göre Amazon, söz konusu reklam destekli servis için şimdiden üç büyük medya şirketi ile görüşmelere başladı. Şirket, servisin reklam verenler için cazip bir teklif olması amacı ile sahip olduğu birinci taraf verileri ve üçüncü taraf bilgilerini paylaşmaya hazır.

Bu planın gerçekleşmesi halinde reklam destekli ücretsiz serviste geçmiş dönemde yayınlanmış olan TV şovları ve filmler yer alacak. İzleyicilere içerikler arasında reklamlar gösterilebilecek ancak bu reklamları Amazon, reklam veren taleplerine göre gösterilecek reklamların sayısını ve türünü değiştirebilecek. Bu sayede dijital pazarlama sektöründe Amazon, pazar payını arttıracak.


Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?
Amazon'dan Bomba iPhone FırsatlarıAmazon'dan Bomba iPhone Fırsatları
AB Amazonu inceleme altına aldıAB Amazonu inceleme altına aldı

PAYLAŞ