Amazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı Açıklandı - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-28 18:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük E-ticaret platformlarından birisi olan Amazon bildiğiniz üzere 19 Eylül günü ile beraber ülkemizde resmi olarak faaliyetlere başlamış bulunuyor. Amazon.com.tr olarak hizmete giren sitesinin ilk haftasında uğramış olduğu ziyaretçi rakamları belli oldu. Buna göre Amazon Türkiye sitesine ilk hafta tam 578 bin 607 kişi ziyarette bulundu. Sitenin diğere günlerde ise ziyaretçi sayılarında düşüş yaşanmaya başladı. Global pazarda E-ticaretin zirvesi olarak nitelendirilen Amazon ülkemizdeki faaliyetlerine başladıktan sonra bir haftalık bir süreci arkasında bıraktı. Sipariş bölümünü 19 Eylül’de açan şirket açılıştan bir süre önce Türkiye’de ürün satmak isteyen tedarikçilerin mağaza düzenlemelerine izin vermişti.  

Amazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı Açıklandı

İlk gün oldukça uygun fiyatlı ve kampanyalı ürünler Amazon Türkiye sitesinde yer alırken bu kapsamda onlarca sipariş verildi. Ancak sonraki gün ise siparişlerde oldukça fazla sorunların ortaya çıktığı kullanıcılar tarafından paylaşılmaya başlandı. Firma yerel tedarikçileri açılış noktasında uyarmadı ve yükselen kur değerleri ile beraber mağazasına 2 ay önce ürün ekleyen satıcı alışveriş başladığında doğru rakamlar ile ürünü sunamadı. Bu durum ise birçok ürünün piyasanın altında rakamlar ile satıldığı anlamına geldi ancak mağaza sahibi tarafından bu sebepten ötürü sipatiş iptal edildi. İptal edilen bu durum sonrasında ise müşteri mağduriyeti yaşanmış oldu.

Amazon kasiyersiz mağazalarını arttırıyor!Amazon kasiyersiz mağazalarını arttırıyor!

Amazon Türkiye Ziyaretçi Oranı

Sitenin açıldığı ilk gün 578 bin 607 tekil kullanıcı ziyareti gören Amazon yaşanan sipariş sorunları sonrasında ikinci gün 203 bin 382 ziyaretçi sayısına geriledi. Bu rakamlardaki düşüş diğer günlerde olurken ziyaretçi rakamları 140 bin seviyelerine kadar düştü. Dördüncü gün ise ilk güne göre neredeyse yüzde 50 bir kayıp ile 72 bin 500 ziyaretçi rakamlarında seyir etti. Daha sonra Amazon sitesinde düzenli olarak artış sağlayan ziyaretçi sayısına yönelik ilk haftalık grafik şu şekilde yayınlandı:

Yaşanan bu müşteri problemlerinden sonra mağaza kontollerini sıkılaştıran Amazon’un gün geçtikçe raylarına oturması ve zamanla bu tarz problemlerin en aza indirgenmesi bekleniyor. Özellikle dolar kurunun şu sıralarda hareketli olması ve bu noktada fiyatların sürekli etkilenmesi sonucunda bu tarz problemlerin olduğu gözükürken ilerleyen dönemlerde daha başarılı bir satış süreci Amazon Türkiye tarafından bekleniyor.


Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyorAmazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor

PAYLAŞ