Amazon Türkiye sahte ürünlere savaş açtı - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye sahte ürünlere savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-11 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon, sahte ürün satışını engellemek adına başlatmış olduğu Project Zero, Türkiye için de kullanıma sunuldu. Şirketler, Project Zero’ya destek vererek markalarını koruma altına alabiliyorlar. Global pazarda çevrim içi olarak dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon, dünyaca ünlü birçok markayı hanesinde barındırıyor. Ancak orijinal olduğu gibi birçok sahte ürün de bulunuyor. Sahte ürünler noktasında oldukça sıkı bir tutuma sahip olan Amazon, bu kapsamda 2019 yılı içerisinde Project Zero sistemini hayata geçirmişti.

Project Zero, hayata geçirildiğinde sadece 10 ülkede desteği bulunuyordu. Bugün itibariyle Türkiye, Brezilya, Avustralya, Hollanda, Suudi Arabistan, Singapur ve BAE’nin de eklenmesi ile beraber Project Zero’nun kullanıma sunulduğu toplam ülke sayısı 17’e yükselmiş oldu. Böylece Amazon, oldukça popüler olduğu bu pazarlarda sahte ürün satışını sıfıra indirgemiş oldu.

Xiaomi Ceo'sundan Mi Mix Alpha hakkında heyecan verici açıklamalarXiaomi Ceo'sundan Mi Mix Alpha hakkında heyecan verici açıklamalar

Amazon Türkiye’ye Project Zero desteği geldi

Project Zero, aralarında BMW, Arduino, LifeProof, OtterBox, Salvatore, Ferragamo ve Veet’in de yer aldığı on binden fazla popüler markaya sahip durumda. Amazon, Project Zero ile sahte ürün satışını en aza indirmemek için otomatik koruma sistemi, markaların yönetim araçları ve seri numarası tanımlama adlı üç özelliğe sahip durumda. Otomatik koruma sistemi her gün 5 milyarın üzerinde yeni ürünü tarayarak şüpheli ürünleri tespit ediyor. Bu sistemin yapay zeka sistemine de sahip olduğunu belirtelim. Markalara sunulan yönetim araçları ise satıcıların sahte ürün listelemesi tespit ettikleri takdirde bu ürünlerin hızlıca kaldırılmasını sağlıyor.

Ürün seri numarası tanımlama isteğe bağlı bir özellik olmasına rağmen markaların güvenilir ürünler satışa sunmasına yardımcı oluyor. Şirketlerin ürünün paketleme sürecinde ürün için belirledikleri kodlar sisteme giriliyor ve bu kodlar taranarak ürünün orijinal olup olmadığını kontrol ediyor. Amazon Global Müşteri Güvenliği ve Satıcı Desteğinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dharmesh Mehta, ,“Amazon olarak tüm müşterilerimizi ve birlikte çalıştığımız markaları korumak adına kararlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Project Zero, markaları ve özellikle projenin üç kolunu da kullanacak tüm firmaları korumak adına atılmış büyük bir adım” sözlerini dile getirdi.


İlgili uygulamalar
Google Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecekGoogle Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecek

PAYLAŞ