Amazon Türkiye, Avrupaya Açılıyor - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye, Avrupaya Açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 10:36:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

E-ticaret sektöründe yer alan şirketler artık yavaş Türkiye'den Avrupa'ya kadar kapılarını açmaya yönelik çalışmalar içerisinde yer alıyor. Teknolojinin gelişmesi ile beraber artık her sektör farklı alanlarda da gelişmeye ve böylelikle daha fazla kitleyi etkisi altına almaya yönelik hareket ediyor. Bunlardan biri de elbette ki Amazon. Dünyanın en ünlü e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, bildiğiniz üzere Türkiye'de de etkili bir şekilde hizmet veren şirketler arasında. Şimdi ise Amazon'un yeni hedefi Avrupa. Avrupa pazarında da etkin bir şekilde rol oynamaya hazırlanan Amazon gelen yıllarda yeni bir sürpriz ile karşımıza çıkabilir. 

Amazon'un son girişimi amazon.com.tr olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni bir dönem içerisine girmeye hazırlanan dev şirket Amazon'un da aracı olması ile beraber KOBİ'ler birçok kategoriden ürünü Avrupa tüketicilerine de ulaştıracak. Amazon'un Türkiye satışları da böylelikle başlayacak. Her geçen gün farklı bir ülkede etkin olmaya yönelik hareket eden Amazon şirketi gelecek yıllarda çok daha etkin bir şekilde rol oynayarak pazarın büyük bir kısmını ele geçirmeye odaklandı. 

Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?

Amazon Türkiye, Avrupa satışlarına kapılarını açıyor

Amazon'a olan talebin artması ile beraber şirket, etkisi altına aldığı ülkeleri daha da artırıyor. Yakın zaman önce Amazon cephesinde bir yenilik ile karşılaşmıştık. Türkiye pazarına da giriş yapan Amazon, amazon.com.tr ile çalışmalarını ve hizmetlerini genişletmişti. Daha önce bu gibi bir yeniliği Hepsiburada cephesinde de görmüştük. Şöyle ki Hepsiburada şirketi de, yurt dışına satış işlemlerini başlatmıştı. Şimdi ise Amazon Türkiye, yurt dışına satış işlemlerini başlatacak. KOBİ'ler, amazon.com.tr aracılığı ile 28 Avrupa ülkesine de hizmet vermeye başlayacak. Bu ülkeler arasında İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkeler de yer alıyor. 

Amazon gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak adına her geçen gün farklı kategorilerde kendisini geliştiriyor. Şöyle ki şirket, mevcut işletmelerin dünya genelinde teni müşterilere de ulaşım sağlaması adına alt yapı ve teknik hizmetlere milyarlarca dolarlık yatırımlar yaparak her açıdan güçlenmeyi hedeflediğinin bilgisini verdi. Yeni girişim ile beraber KOBİ'ler sadece amazon.com.tr bünyesinde yer alan kategorilere değil aynı zamanda Amazon'un Avrupa ülkelerinde de faaliyet gösterdiği ülkelerde de yer alan Güzellik, El Yapımı Ürünler ya da Araba Aksesuarları gibi farklı kategorilerde bulunan birçok ürünü satışa çıkarma imkanı elde edecek. Dağıtımın genişlemesinin yanı sıra farklı kategorilere de erişim sağlayan kullanıcılar güvenlik anlamında da son derece rahat olacaklar.

Türk KOBİ'leri e-ihracat programı ile beraber kolay listeleme araçlarından ödeme işlemlerine, kredi karı sahtekarlığı ile karşı karşıya kalınmaması adına koruma sistemlerinden potansiyel müşteriler tarafından keşfedilmelerine yardım olacak özel tanırım özellikleri de yeni sistemin içerisinde yer alacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda Avrupa genelinde de satışları artırmaya yönelik çeşitli rapor ve analizlere erişim imkanı da sağlanacak. Gelişmiş düzeyde bir sistem üzerinden gerçekleştirilecek olan bu işlemler karşısında şirket ürünleri daha fazla ülkede daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilecek. 


İlgili uygulamalar
Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması
Amazon'da Dini Ayrımcılık İddialarıAmazon'da Dini Ayrımcılık İddiaları
Amazon Kendi Havalimanını KuruyorAmazon Kendi Havalimanını Kuruyor

PAYLAŞ