Amazon sahte ürünleri tespit etmek için özel bir birim oluşturdu - Haberler - indir.com

Amazon sahte ürünleri tespit etmek için özel bir birim oluşturdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-26 21:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

E-ticaret devi Amazon, online mağazası üzerinden taklit ürünler satan satıcıları tespit etmek için yeni bir birim kurduğunu açıkladı. Amazon'un yeni birimi, taklit ürünleri tespit ettikten sonra taklit ürünleri listeleyen satıcılar tespit etmek için bir birim kurduğunu açıkladı. Amazon'un yeni birimi, taklit ürünleri listeleyen satıcılar hakkında resmi işlem başlatacak. 

Amazon, bir süredir bünyesinde satışa sunulan çakma ürünler ile karşı bir mücadele veriyor. Yıllardır taklit ürünler konusunda sorun yaşayan e-ticaret devi, taklit ürün satan satan satıcıları tespit etmek için Sahte Ürün Suçlar Birimi adıyla yeni bir birim kurdu. 

PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktıPlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı

Amazon'un taklit ürünleri tespit edecek olan yeni birimi, eski federal savcılar, deneyimli araştırmacılar ve veri analistlerinden oluşturuldu. Birim, dünyanın dört bir tarafından Amazon aracılığı ile taklit ürün satan satıcıların peşine düşecek.

Taksit karşı verilen mücadele hakkında açıklamada bulunan Amazon, internet sitesinde bulunan taklit ürünleri tespit etmek için tasarlanmış bir sahtecilik programı olduğunu da bildirdi. Oluşturulan yeni birim, bir şekilde sahtecilik programından kaçınmayı başaran ya da Amazon'un bu konudaki politikalarını ihlal eden satıcıları tespit edecek.

Amazon'un yeni biriminin Amazon'un verilerini inceleme yetkisi olmasıyla birlikte ödeme hizmetleri ve şirket dışı istihbarat kaynaklarından bilgi toplama yetkisi de var. Birim, taklit ürün satan Amazon satıcılarına karşı dünyanın dört bir tarafında kolluk güçleri iş birliği yapacak Amazon'un özel birimi markalar ile de ortak çalışmalar yürütecek.

Amazon, sahte ürün satıcılarının tespit edilmesi için özel bir birim kurarken aynı zamanda bu alanda ilk kez somut bir adım atmadığını belirtelim. Dünya devi, yakın zamanda İtalya merkezli moda şirketi Valentino ile iş birliği yaparak New York merkezli bir sahteciliğe karşı dava açtı. Amazon'un sahteciliğe karşı biriminin bu davanın açılmasında katkısının olup olmadığı bilinmiyor


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ