Amazon Hollywood'un en önemli stüdyosu MGM'yi satın aldı - Haberler - indir.com

Amazon Hollywood'un en önemli stüdyosu MGM'yi satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 13:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon dün büyük bir anlaşmaya imza attı.

Bir süredir Amazon’un MGM’yi satın alacağı dedikoduları kulislerde dolaşıyordu. Şirket bugüne dek bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmasa da bugün iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Amazon dün sessiz sedasız MGM’yi satın aldı.

Amazon, MGM'yi satın almak için 9 milyar dolar ödeyecekAmazon, MGM'yi satın almak için 9 milyar dolar ödeyecek

Amazon Prime Video güncel fiyat listesi

Dünyanın çok yönlü şirketleri arasında olan Amazon pek çok alanda yatırım yapıyor. Hem teknoloji pazarında, hem film alanında, hem de E-ticaret pazarında önemli şirketlerden olan Amazon Prime Video ile film ve dizi konusunda dev atımlar atıyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda şirket oldukça yükse bir bütçe ile Yüzüklerin Efendisi dizisi çekmişti. Şirket yapımlarının kalitesini attırmak için bugün yeni bir adım attı.  AmazınMGM yani Metro-Goldwyn Mayer’i 9 milyar dolara satın aldı. Film piyasasının en tanınan şirketlerinden olan MGM, Hollywood’daki en önemli film stüdyoları arasında. Amazon’un şirketi satın almasındaki ana nedenlerden biri de MGM yapımlarını Prime Video arşivine ekleyebilmek MGM satın alımı ile James Bond, The Hobbit ve Rocky gibi efsane serilerin yanı sıra The Handmaid’s Tale ve Fargo gibi önemli dizilerin de MGM’ye ait olduğunu düşünecek olursak bunun Prime Video için oldukça önemli bir adım olduğunu da söyleyebiliriz.

Amazon’un CEO’su yakında değişiyor

Bunun yanı sıra şirketin CEO’uda yakında değişiyor. Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Jeff Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden yaz aylarında ayrılacağını duyurmuştu. Elbette ki Jeff Bezos, Amazon ile bağlarını koparmayacak. CEO koltuğunu bırakan Bezos Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecek. Konuya ilgili yapan Bezos “Şu anda Amazon’u şimdiye kadarki en hünerli haliyle görüyorum ve bu geçiş için en uygun zaman” ifadelerini kullanmıştı. Amazon’un boşalan CEO koltuğuna ise şirketin bulut bilişim departmanı başkanı Andy Jassy geçecek.


Amazon'un pazar hakimiyetini kötüye kullanma sebebiyle başı beladaAmazon'un pazar hakimiyetini kötüye kullanma sebebiyle başı belada
Amazon Prime Video Ebeveyn Denetimi nasıl ayarlanırAmazon Prime Video Ebeveyn Denetimi nasıl ayarlanır

PAYLAŞ