Amazon fiziksel mağaza açmak için hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Amazon fiziksel mağaza açmak için hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanların en büyük şirketler arasında yer alan ve çevrimiçi alışveriş konusunda adeta lider konumunda yer alan Amazon, fiziksel mağaza açma hazırlıklarında olabilir. 

Günümüzün en büyük şirketleri arasında yer alan ve online alışverişin lideri olarak değerlendirilen Amazon, fiziksel mağaza açmak için hazırlıklar içerisinde olabilir. Dünyanın ileri gelen e-ticaret platformunun çevrim içi fiziki mağazalara doğru yeni hamleler yapmak istemesinin altında yatan sebepler nelerdir?

Amazon btc ile ödeme almanın eşiğindeAmazon btc ile ödeme almanın eşiğinde

Amazon, fiziksel mağaza açabilir

Geçtiğimiz saatler içerisinde ortaya atılan bazı yeni iddialara göre Amazon, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kaç adet büyük ölçekli mağaza açmak adına hazırlık içerisinde. İlk olarak Ohio ve California'da olacağı iddiası bulunan mağazaların 'en iyi markaların' giyim, ev eşyası ve elektronik ürünler satacağı dile getiriliyor. Elbette ki şirket tarafından atılan bu adım çevrim içi alışveriş dünyasından geride kalacağı anlamına gelmez. Hatta aksine, pazarın dahil olmadıkları kısmına da yatırım yapmak istiyor olabilir. 

Söz konusu bu mağazalar ile ilgili olarak elde edilen bilgiler, her birinin ortalama bir alışveriş merkezinin üçte biri boyutlarında olacak gibi gözüküyor. Yani şöyle ki ortalama olarak bir alışveriş merkezinden çok daha küçük olacak ancak ortalama bir mağazadan çok daha büyük bir alanda kaplayabilir. Dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle satışların dibe vurduğu geleneksel mağazacılık kısmında pek de işler iyiye gitmiyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın her bir yanındaki pek çok mağaza kapandı. Bunlar arasında JC Penney ve Neiman Marcus Group gibi büyük şirketler dahi vardır. 

Bir diğer açıdan ise çevrim içi alışverişe yönelik verilen tepkiler, e-ticaret sektöründe ciddi paylamalara sebep oldu. Yalnızca Amazon, bu süreç içerisinde milyarlarca dolarlık kar elde ettiği ve kurucusu Jeff Bezos'ın serveti rekor seviyeye yükseldi. Hatta öyle ki, bu server ile Bezos, uzay yolculuğun dahi finanse edebilir. Amazon şirketi zaten pandemi döneminde önce de fiziksel mağazalara yönelik isteklere ve düşüncelere sahipti. Öyle ki 2017 yılında 13.4 milyar dolar ödeme yaparak aldıkları Whole Foods, bu durumun en belirgin özelliklerinden birini temsil ediyor. Daha yakın zaman içerisinde ise ABD'de ve İngiltere'de kasiyer olmadan Amazon GO mağazaları açılmıştı.

Görüldüğü üzere büyük mağazalar, bazı ürünleri almadan önce demek istedikleri için temel olarak bir ihtiyaca hitap ediyor. Bu durum özellikle de giyim sektöründe çok daha yoğun yaşanıyor. Aynı zamanda şirket, kendi ürünlerini sergilemenin ikinci bir yöntemine kavuşmuş olacak. Amazon bu hamlesi karşısında ne gibi değişiklikler yaşanacağı ise merak edilen konular arasındadır. 

 


Amazon BTC ile ödeme alacağını yalanladıAmazon BTC ile ödeme alacağını yalanladı
Veri İhlalleri Amazon'a Pahalıya PatladıVeri İhlalleri Amazon'a Pahalıya Patladı
Amazon Ofise Dönmeyi ErtelediAmazon Ofise Dönmeyi Erteledi

PAYLAŞ