Amazon çalışanlarının TikTok kullanmasını yasakladı - Haberler - indir.com

Amazon çalışanlarının TikTok kullanmasını yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

ABD’li e-ticaret şirketi Amazon çalışanlarının TikTok uygulamasını kullanmalarını yasakladı. ByteDance ise uygulamanın yasaklanmasına herhangi bir tepki vermedi.

The New York Times’ta yer alan bir habere göre Amazon çalışanlarına TikTok’u kullanmayı yasakladı. Son dönemlerde veri ihlalleriyle gündemden düşmeyen TikTok hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yasaklanmıştı. Öncesinde de birçok devlet kurumu ve şirket telefonlarında kullanılması yasaklanan sosyal medyanın popüler uygulaması TikTok artık Amazon çalışanları tarafından da kullanılamayacak.

Hindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladıHindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladı

Yayımlanan haberde yer alan bilgilere göre ABD merkezli şirket çalışanlarının cep telefonlarında ya da Amazon e-postalarına erişimin bulunduğu diğer cihazlarda TikTok uygulamasının kullanımına artık izin vermiyor. TikTok’u veri ihlali noktasında bir risk olarak gören şirket çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarda tarayıcılarından TikTok’a erişimlerine izin verildiği ve nu durumun herhangi bir sorun yaratmadığını belirten bir rapor yayımladı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattı

Konu hakkında yorum yapan TikTok sözcüsü ise Amazon’un bu tutumunun altında yatan nedenin belirsiz olduğunun altını çizerek “Kullanıcı güvenliği TikTok için büyük önem taşıyor; kullanıcılarımızın gizliliğine saygı duymaya tamamen kararlıyız” dedi ve açıklamasına şu sözlerle devam etti;

 “Amazon e-postalarını göndermeden önce bizimle iletişim kurmasa da endişelerini hâlâ anlamıyoruz, ancak sahip oldukları sorunları çözebilmemiz ve takımlarının topluluğumuza katılmaya devam etmesini sağlayabilmemiz için bir diyaloğu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu salgının ön saflarında yer alan Amazon çalışanları ve yüklenicileri de dahil olmak üzere on milyonlarca Amerikalının eğlence, ilham ve bağlantı için TikTok'a başvurmasından gurur duyuyoruz.”

Özellikle genç kullanıcılar arasında son yılların en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan TikTok, bir süredir güvenlik konusunda ciddi sorunlarla gündeme geliyor. Artan denetimler ve hükumetlerin artan baskısıyla geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yasaklanan uygulama için ABD’de de ulusal güvenliği tehdit ettiği konusunda endişe duyuyor.


TikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecekTikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecek
TikTok Çin baskısı nedeniyle Hong Kong pazarından çekildiTikTok Çin baskısı nedeniyle Hong Kong pazarından çekildi

PAYLAŞ