Amazon BTC ile ödeme alacağını yalanladı - Haberler - indir.com

Amazon BTC ile ödeme alacağını yalanladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-28 16:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandan beri Amazon’un Bitcoin ile ödeme alacağı iddia edilirken, şirket suskunluğunu bozdu ve iddiaları reddetti. 

Amazon ile ilgili uzun zamandan beri gündemde yer alan gelişmeler, şirket sözcüsü tarafından yapılan yeni açıklamalar ile birlikte yalanlandı. Reuters’e verilen özel röportaj ile duyurulan mevcut gelişmeye göre Amazon’un kripto paralar ile ödeme alma ve alışveriş yapma hizmeti gibi bir planı bulunmuyor. “Bu alana var olan ilgimize rağmen, kripto para birimlerine yönelik belirli planlarımız etrafında ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil” denilerek reddedilen iddialar şirketin kripto para sistemlerine ilgi duyduğunu gösterse de ödeme aracı olarak mevcut yeniliğe çok sıcak bakmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Londra Kaynaklı Haberler Büyük Yankı Uyandırmıştı!+

BTC ile ödeme alma konusunda İlk olarak Londra kaynaklı finans gazetesinde yer bulan gelişmeler, kısa süre içerisinde dünyanın dört bir yanında konuşulmaya başlandı. Üstelik iddiaların hemen ardından gelen yeni bilgilerde 2021 yılı sona ermeden mevcut kripto para ödeme sisteminin Amazon'da faaliyete geçeceği belirtildi. Tüm bu iddialar gündemde konuşulurken Amazon tarafından yayınlanan yeni bir iş ilanında “Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri” pozisyonu için yeni bir alımın yapılacağının duyurulması, Amazon için iddiaların çok daha güçlü hale gelmesini sağladı.

Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda ise iddiaları yalanlamış olmasına rağmen şirketin bu alandaki hedeflerine yönelik somut bir açıklama yapılmadı. Bu bakımdan kripto para sektörüne yönelik yapacağı yeni çalışmalarda neyi hedeflediği önümüzdeki dönemlerde açığa çıkabilir. 

Şirket temsilcisi tarafından “Kripto para birimi alanında meydana gelen yeniliklerden ilham alıyoruz ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırıyoruz.” Denilerek sonlandırılan açıklamalar, şu an için Amazon hakkında belirsizlik yaratıyor.

Amazon'un BTC ile Ödeme Alacağı İddiaları Bitcoin’in Yükselmesini Sağlamıştı

Mevcut iddialardan şu ana kadar en çok karlı çıkan ise kripto para birimi oldu. Gelen haberler ile birlikte uzun zamandan beri düşüşte olan kripto para birimi, bu direncini kırmış ve yükselişe geçmeye başlamıştı. Yüzde 14.5’e kadar yükseliş yaşayan kripto para, kısa süre içerisinde 40 bin dolar barajını zorlamaya başladı. 





PAYLAŞ