Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı? - Haberler - indir.com

Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 19:04:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Apple, Xiaomi ve Samsung gibi bir çok marka akıllı bileklik ve saatlerini tanıttı. Teknolojik ürünlere giriş yapan Google'da Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alma adımıyla akıllı bileklik ve saatlere girecek mi?

Teknolojinin aksesuar olarak hayatımıza girmesiyle giyilebilir teknolojiler oldukça kalabalık bir sektör haline gelmiş ve bu endüstrinin en önemli oyunculuğunu da Fitbit yaptığını söyleyebiliriz. Haberlere göre ABD merkezli Google şirketi de bu sektöre giriş yapabilir.

Google Neden Alphabet.com'u Kullanamıyor?Google Neden Alphabet.com'u Kullanamıyor?

Google Wear OS işletim sistemiyle giyilebilir teknolojiler arasına adımını attı. Google Wear OS işletim sistemi bir çok akıllı saat tarafından kullanılıyor fakat Google bu zamana kadar akıllı saat ve bileklik piyasasına hiçbir fiziksel ürünle giriş yapmadı. Fitbit ile anlaşan Google, bu durumu artık değiştirmeyi planlıyor.

Google akıllı saat ile geliyor olabilir

Google, Alphabet aracılığıyla Fitbit'i satın alma teklifine iki tarafta karşılık vermiş veya açıklama yapmış değil. Google ve Fitbitten teyit gelmemesine rağmen Reuters "konuyu bilen insanlar" başlıklı haberinin Alphabet hisseleri yüzde 2, Fitbit hisselerinin ise yüzde 27 arttığı görülüyor.

Reuters tarafından yayınlanan rapora göre teklifin mali tarafı, anlaşmanın nasıl olacağıyla ilgili bir bilgi içermiyor. Google'ın Fitbit'i satın almasıyla iilgili teklif sunulması hariç şu anda bir bilgi yok.

Gogle'ın Fitbit'i satın almasıyla birlikte iki şirket de bu anlaşmadan faydalanacak. Fitbit, Alphaber'in kendisini satın almasıyla rakipleri ile rekabet edebilecek bir bütçeye sahip olabilir. Google ise Fitbit'i satın alarak WEAR OS işletim sistemiyle çalışacak gibi gözüküyor.

Kullanıcılar Google'ın Fitbit'i satın almasıyla "fitbit" markasının düşüş yaşayacağı söylense de Google giyinebilir ürünlere gösterdiği ilki ile daha da yükselişe geçeceği düşünülüyor. Google uzun süredir üretmiş olduğu akıllı saatleri piyasaya sürmek istediğine dair söylentiler bulunurken bu görüşmeler henüz onaylanmadı.


Google'ın Çatı Şirket Alphabet O Projeyi SatıyorGoogle'ın Çatı Şirket Alphabet O Projeyi Satıyor
Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?

PAYLAŞ