Alibaba, Trendyol'a ortak olacak! - Haberler - indir.com

Alibaba, Trendyol'a ortak olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-29 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Çin'li dünya devi e-ticaret şirketi olan Alibaba, Türkiye'deki Trenyol'a yatırım yapma kararı aldı. Trendyol, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri. Trendyol bu yapılan yatırım konusunda bir açıklama yaptı. "Alibaba, Trendyol'un yeni stratejik partneri oluyor ve mevcut finansal yatırımcıların hisselerini alıyor. Bu yatırım, Alibaba'nın globalleşme konusundaki kararlılığını göstermesi ve Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük internet yatırımı olması açısından önem arz ediyor" dedi.

Alibaba, Trendyol'a ortak mı oluyor?

Açıklama yapan iki tarafta da hisse konusunda ve parasal değerler konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. 2010 yılında kurulan ve birçok kullanıcı tarafından kullanılan, alışveriş yapılan Trendyol'un 16 milyon kullanıcısı ve 90 milyondan fazla aylık ziyaretçisi bulunuyor. Bu pazarlarda hızla büyüyen e-ticaret şirketi olarak anılıyor. Alibaba Group aslı Çin'e dayanan dünyanın en büyük online alışveriş sitesi. Milyonlarca kullanıcının kullandığı bu platform, sadece Çin'de değil ülkemizde ve diğer ülkelerde oldukça sık kullanılıyor. Alibaba Group Başkanı Michael Evans konuyla ilgi bir konuşma yaptı. "Türkiye dünyadaki ve bölgedeki farklı dijital ekonomiler değerlendirildiğinde oldukça heyecan verici ve önemli bir pazar. Bu yatırım ile birlikte Alibaba, güçlü bir kurucu ve yönetim ekibinin önderliğindeki pazar lideri bir markaya ortak olmuş olacak" dedi.

Bu açıklamalardan yola çıkarak Trendyol'un artık dünya devi bir ortağı olacak. Alibaba stratejik bir düşünceyle ortak olduysa ülkemizde Trendyol'u sıkça göreceğimiz konusunda eminiz. Çünkü Türkiye pazarlarına girmek isteyen ve burada dev hizmet sağlamak isteyen Alibaba, Trendyol'u ülkemizde daha zekice tasarlanmış reklamlarla tanıtabilir.





PAYLAŞ