Alibaba NFT Satış Platformunu Duyurdu - Haberler - indir.com

Alibaba NFT Satış Platformunu Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler e-ticaret sitelerinden birisi olan Alibaba, yeni girişim için resmi olarak tanıtım gerçekleştirdi. Alibaba NFT satış platformu resmen duyuruldu. 

Online ticaretin küresel markası olan Alibaba, mevcut gücünü daha farklı alanlarda da kullanabilmek için yatırımlarını sürdürüyor. Yapılan son resmi açıklamada  ticari marka sahiplerinin fikri mülkiyetlerine tokenize edilmiş lisanslarla satmaları için özel bir pazar yerinin geliştirildiği belirtildi. NFT pazarı olarak adlandırılan yeni pazar yeri, Ali Alibaba’nın açık artırma platformu üzerine inşa edildi. Kullanıcılar ya da satıcılar platform aracılığıyla satışa sunulmuş olan tüm projelere ulaşabilecek ve satın alabilecek. Alibaba mevcut projesi ile birlikte son dönemlerde adeta çılgınlık hale gelen yeni NFT akımından yararlanmak istiyor.

Alibaba Yeni Sistemi Nasıl Çalışacak?

Şu anda ihalelerin başlatıldığı ve geniş bir programın hazırlandığı yeni pazar yerinde teklif yapmak isteyenlerin açık artırmalara katılmak için 500 Yuan depozito yatırması gerekiyor. Koleksiyonların özel bir portföy uygulaması aracılığıyla görüntüleneceği yeni pazar yerinde satın alınan eserlerin tüm sahipliği, satın alan kişiye devrediliyor.

“Blockchain Dijital Telif Hakkı ve Varlık Ticareti” olarak adlandırılan yeni NFT pazarında şu anda çok sayıda ürün listelendiği gibi gelecek aylarda daha fazla ürünün de listelenmesi bekleniyor. Şirket tarafından yapılan resmi tanıtımlarda özellikle ürünlerin uygun fiyatlar ile satışa sunulacağı bir platformunun yaratılmak istendiği bu nedenle de 15 dolardan başlayan fiyatlar ile Yeni VARLIKLARIN pazar yerinde yer alacağı belirtildi.

Şirkete göre NFT pazarı yazarların, müzisyenlerin, oyun geliştiricilerin ve sanatçıların içeriklerinin haklarını blockchain aracılığıyla satmalarına izin verecek. Açık artırma sisteminin de yer alacak olması, yeni projelerin çok yüksek fiyatlar ile satılmasına imkan tanıyabilir. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmaya başlanacak olan proje, kısa süre içerisinde tüm dünyada NFT satma ve alma noktasında ilk tercih edeceği pazarlardan birisi olabilir. 





PAYLAŞ