Ali Baba 11.11'de kendi rekorunu kırdı! - Haberler - indir.com

Ali Baba 11.11'de kendi rekorunu kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 12:09:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni açıklanan rakamlara göre dünyanın en büyük e-ticaret isimlerinden birisi olan Alibaba, 11.11 kampanyaları kapsamında 38.4 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Dün ile beraber Alibaba’nın henüz net rakamları olmamakla beraber 11.11 Alışveriş Festivali’nde oldukça büyük gelir rakamlarına eriştiği belli olmuştu. Son açıklanan veriler ise durumun rekor seviyede olduğunu gösteriyor. Öyle ki Alibaba, 11.11’de 38.4 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yılın aynı gününde ise Alibaba’nın yapmış olduğu satışın 30.8 milyar dolar olduğu açıklanmıştı. Bu yeni rakamlar ile beraber Alibaba’nın bir önceki yıla göre yüzde 26’lık bir satış artışı yakaladığını görüyoruz.

Alibaba’dan Yeni Rekor Kırdı

e-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyore-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyor

Alibaba bu noktada geçtiğimiz yıl satışların başlaması ile beraber 85 saniye sonra 1 milyar dolarlık ve bir saat sonra ise 10 dolarlık ciro ile rekor kırmıştı. Ancak şirket bu yıl tekrardan kendi rekorunu kırmış oldu. Alibaba’nın 2019’dan beri ABD’de ortaya çıkmış olan Black Friday ve Cyber Monday günlerinde büyük indirimler yaptığı biliniyor. Ancak en büyük satış genel olarak Asya’da yaygın olarak kutlanan 11.11 Alışveriş Günü’nde gerçekleşiyor. Diğer yandan 11.11 günü Bekarlar Günü olarak da geçiyor. Her yıl 11 Kasım’a denk gelen bu gün aslında bekar insanların Çin’de bir öğrenci tatili olarak gerçekleştirildiği biliniyor.

Alibaba ise bu durumu 2009’da online alışveriş dünyası için bir indirim günü olarak değiştirdi. Çin’de ve bazı Asya ülkelerinde gayri resmi olarak kutlanan bu gün için Alibaba ön siparişleri 3 hafta öncesinden başlattı. Şirket tarafından açıklanana göre sadece Estee Lauder ürünleri için 143 milyon dolarlık bir sipariş alınmış durumda. Diğer yandan şirketin 14 milyon dolarlık iPhone 11 sattığı da ifade ediliyor.


Alibaba, dünya bekarlar günü içinde satış rekoru kırdı!Alibaba, dünya bekarlar günü içinde satış rekoru kırdı!
Alibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına önerilerAlibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına öneriler

PAYLAŞ