Bugün üretilen akıllı telefonların hemen hemen hepsinde bulunan hızlı şarj özelliği yoğun kullanım ile beraberinde çeşitli sorunları da getiriyor. Şayet bu sorunlar ile karşılaşmamak adına hızlı şarj kullanmak istemiyorsanız, bugünkü haberimizde sunacağımız yöntem sayesinde bu özelliği kapatabilirsiniz. 

Bugün bakıldığı zaman hızlı şarj özelliği mobil teknoloji sektöründe en ilginç şey olabilir. Qualcomm bünyesinde 2013 senesinde “Quaik Charge” ismi ile tanıtılan hızlı şarj özelliği ile şu an birçok büyük akıllı telefon firmaları tarafından kullanılıyor. Son dönemlere kadar akıllı telefon üreticileri telefona fazla akım gönderen şarj aleti üretmiyordu. Bunun sebebi ise telefonun bataryasına zarar verebilme ihtimali ve telefonu kullanılmaz hale getirebilme ihtimallerin den ötürü idi. Akıllı telefonlarınızı sürekli hızlı şarj yöntem ile şarj etmeniz pil ömrünü kısaltabileceği gibi batarya ısınma sorunlarını da beraberinde getirebilir. 

124d5809448aef3e65a5413284ca95d2be1dab61 1545681512

Eski şarj aletinizi kullanabilirsiniz 

Hızlı şarj özelliğini genellikle akıllı telefonunuzun ayarlar sekmesine gelerek burada yer alan pil ayarlar butonunu seçip daha sonra gelişmiş ayarlardan ve en son hızlı şarj ayarlarından mevcut hızlı şarj özelliğine son verebilirsiniz. Bir başka yöntem ise eski şarj aletinizi kullanmak. Eski şarj aletleri hızlı şarj etme desteği  olmadığı için akıllı telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj etmeyecektir. Şarj aletinizin hızlı şarj aleti olup olmadığını anlayabilmek için ise voltaj ve amper değerlerini kontrol edebilirsiniz. Şayet 5V ya da 2A gibi değerler görüyorsanız bu şarj aletleri yavaş şarj eder. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir