Ağırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildi - Haberler - indir.com

Ağırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Kısa bir zaman önce teknoloji dünyasını çarpıcı bir haberle sarması sonucu hepimiz biraz irkildik. Hatırlayacak olursanız Boston Dynamics'in Atlas robotunun geldiği noktayı göz önüne alacak olursak hepimizi biraz düşündürüyor. Bir robotun inan gibi hareket etmesi, konuşması ve hatta duyguları varmış gibi konuşması insanı biraz olsun düşündürmüyor değil. Özellikle de Terminatör filmini izleyen okurlarımız benim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. Asıl konumuza dönecek olursak bilim insanları yalnızca karada hareket edebilen robotlar geliştirmiyor. Aynı zamanda havada uçabilen robotlar üzerine de çalışıyor. Havada uçabilen robotlardan kastım drone. İsviçre tanford University Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bir drone, kendi ağırlığının tam 40 katını taşıyabilen bir drone geliştirdi. 

Doğaya baktığımız zaman canlılarda bu duruma örnekler mevcut

Doğadan ilham almaya devam eden bilim, bu ilhamı geliştirdikleri teknolojik cihazlar üzerine uyguluyor. Örneğin karıncaları düşünecek olursak kendi ağırlıklarından 50 kat daha fazlasını taşıyabildiklerini görüyoruz. Gergedan böceklerini düşündüğümüz zamanda ise kendi ağırlıklarından tam 850 katı fazlasını taşıyabildiklerini görüyoruz. Hal böyle olunca bilim insanların kafasında şöyle bir soru oluştu. Neden dronelar taşıyamasın? Kafalarında oluşan bu soru üzerine yola çıkan İsveçli bilim adamları geliştirmiş oldukları küçük bir drone kendinden 40 kat daha ağır bir eşyayı taşıttırabildiler. 

İşte dünyanın en iyi drone fotoğraflarıİşte dünyanın en iyi drone fotoğrafları

Mikro boyutları sayesinde oldukça küçük ve dar alanlara girebiliyorlar

Çok küçük boyuta sahip olan bu yeni drone, tıpkı karıncılar ve gergedan böcekleri gibi minik yapılara kolaylıkla girebiliyorlar. Mikro boyutları sayesinde ve özelleştirilebilir yapıları sayesinde farklı farklı alanlarda kullanılmaya oldukça müsait. Aynı zamanda belirlenen hedefe kitlenebilen bu dronelar, seçilen objeyi rahatlıkla kaldırabiliyorlar. Teknoloji her geçen gün biraz daha ilginç bir hal alıyor. Bakalım ilerleyen günlerde bizi daha neler bekliyor olacak. Bizi okumaya ve takip etmeye devam edin.

 


İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TLİzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL
Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden "Drone Takip Sistemi"
KTÜ öğrencilerinden su altı drone'uKTÜ öğrencilerinden su altı drone'u

PAYLAŞ