Afrika'nın ilk akıllı telefonları Mara X ve Mara Z satışa sunuldu - Haberler - indir.com

Afrika'nın ilk akıllı telefonları Mara X ve Mara Z satışa sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-14 17:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde akılı telefon pazarında ciddi bir rekabet hakim. Bu alanda yaşanan gelişmeler teknoloji devi markaların birbiriyle rekabetini daha zorlu safhalara taşırken yeni markaların da piyasa da güç kazanmasına yardımcı bir etki yaratıyor. Günümüzde en çok tercih edilen ürünler arsında fiyat performans ürünleri yer alıyor.

Akıllı telefon pazarına ani bir atakla dahil olan ülkelerden biri de Afrika oldu. Tamamen Afrika’da üretilen iki farklı telefon Mara Group tarafından pazara çıkarıldı. Afrika’da üretilen ilk akılı telefonların isimleri ise Mara X ve Mara Z oldu.  Bir Ruanda şirketi olan Mara Group, bugüne kadar ilk kez tamamı Afrika’da üretilen akıllı telefonları piyasaya sürdü.  

Gece en iyi çekim yapan akıllı telefon modelleriGece en iyi çekim yapan akıllı telefon modelleri

Mara Group ülke ekonomisine teknolojiyle katkı mı sağlayacak? 

Kullanılan 10 akıllı telefondan 9'u Android!

Fast Company’e göre ise yeni akıllı telefonlar Mara X ve Mara Z Afrika bölgesinde satılan diğer akıllı telefonlara göre maliyet olarak daha yüksek ancak Mara Group’un bu stratejisi dışardan donanım almak yerine ürettikleri ürünlerle yerel ekonomilerine katkıda bulunabilme fırsatını değerlendirmek. Şirketin iki telefonu aynı anda piyasaya sürmüş olması da, ilerleyen zamanlarda Ruanda’nın yeni teknoloji endüstrileri açısından yeni bir merkez olabilme hedefinin olmasından kaynaklanıyor. 

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Mara Group’un Pazartesi günü gerçekleştirdiği açılış töreninde yaptığı açıklamada, bu yeni tesisin Afrika’nın ilk yüksek teknoloji ürünlerine sahip akıllı telefon fabrikası olduğunu dile getirdi. Mara telefonların Afrika’da üretilen ve kaliteli ürün listesine dahil olduğunu açıklayan Paul Kagame sözleriyle yeni şirkete destek verdiğinin mesajlarını verdi. 

Fast Company’e göre Mısır, Güney Afrika ve Ceyazir’inde kendi telefon markaları var. Ancak bu bölgelerdeki üreticiler telefonlarına ait tüm parçaları Afrika dışı bölgelerden getirtiyorlar. 


En ince akıllı telefonlar 2019En ince akıllı telefonlar 2019

PAYLAŞ