Adobe, Flash Player desteğini 31 Aralık'ta kesecek - Haberler - indir.com

Adobe, Flash Player desteğini 31 Aralık'ta kesecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir dönemin internet ortamındaki ve sitelerindeki vazgeçilmez olan multimedya aracı Flash, sona doğru yaklaşıyor. Adobe tarafından yapılan açıklamaya göre Flash’ın fişini çekeceği tarih resmi olarak duyuruldu. Adobe, tarafından üç yıl önce yapılan açıklama ile bir dönemin vazgeçilmez olan bu aracı Flash’ın sonlandırılacağını duyurmuştu. Bununla beraber bugüne kadar Flash’ın ömrünün sonuna geleceği gün için ise net bir tarih verilmemişti. Ancak yaşanan yeni gelişme ile beraber Flash’ın fişinin çekileceği tarih belli oldu.

Adobe web sitesi üzerinden yapılan açıklama ile Adobe Flash’ın 31 Aralık 2020’de resmi olarak sonlandırılacağı açıkladı. Flash aracı daha çok 90’lı yılların sonlarında ve 2000’lilerin başlarında internet sitelerindeki animasyonlar, videolar ve oyunlar noktasında büyük bir avantajdı. YouTUbe bile ilk günlerinde dünya genelinde Flash kullanmayı tercih ediyordu.

Apple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyorApple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyor

Yıl sonunda Adobe Flash aramızdan ayrılıyor

Günümüzdeki araçlar noktasında HTML 5 ve CSS 3 gibi daha güçlü açık kaynak koda sahip platformlar tercih edilmeye devam ediyor. Akıllı telefonlar için daha verimli bir standart haline gelen Flash, tamamen doğal bir şekilde ömrünün sonuna geliyor diyebiliriz. Adobe Flash, değişiminin haricinde güvenlik sorunu sebebiyle çekiciliğini de kaybetmeye başladı. Popüler olan bu multimedya platformuna en önemli darbe ise 2010 yılında Steve Jobs tarafından geldi.

Apple kurucusu Jobs, iPhone ve iPad gibi gelecekteki herhangi bir ürününde Flash’ı neden desteklemeyeceğini açıklayan bir yazı yayınlayarak Adobe’un platformu için sonun başlangıcı olduğunu işaret etti. Daha sonra ise Google da arama motorundaki içeriklerden ve Chrome tarayıcısından Flash’ı kaldırarak bu değişimi desteklemiş oldu. Flash’ bağımlı olan siteler, artık platformun yerini alacak yeni teknolojilerle güncelleniyor. 31 Aralık itibariyle Flash güncellemesini durdurarak dağıtımı ise sonlandıracağını net bir şekilde belirtiyor.


Flash bellek virüs temizleme adımlarıFlash bellek virüs temizleme adımları
Mozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyorMozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyor

PAYLAŞ