Activision Blizzard ve Netflix davalık oldu - Haberler - indir.com

Activision Blizzard ve Netflix davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Diablo ve Call of Duty serileri gibi popüler oyunların yayımcısı olan Activision Blizzard, dünyanın en popüler online dizi ve film platformu Netflix’e dava açıyor.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Activision Blizzard, Netflix’i çalışanlarını çalmakla suçluyor. 2018 senesinde şirketin finans müdürü olan Spencer Neumann, yıl sonunda Netflix'in kendisiyle görüşmesi üzerine Activision'ı bırakıp Netflix’le çalışmaya başlamıştı. Olayın üzerinden neredeyse iki sene geçse de görünüşe göre bu duruma karşı hala kızgın olan Activision Blizzard, Netflix’e karşı dava açmaya hazırlanıyor.

BluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktıBluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktı

Spencer Neumann'ın Activision Blizzard ile yaptığı sözleşme normalde bu seneni Nisan ayında son buluyordu. Ancak Spencer Neumann, Activision ile sözleşmesi bitmeden Netflix ile çalışmak için imza atmış. Activision'ın bu konuda dava açmasındaki asıl neden Spencer Neumann'ın sözleşmesi bitmeden şirketteki görevinden ayrılması değil, Netflix'in yasal olmayan yollarla Neumann'ın kendi şirketine transfer olması için çaba göstermesi. Activision tarafından yapılan açıklamaya göre Netflix, bu konudaki yasaları çiğneyerek Spencer Neumann'ı ikna etmek için elinden geleni yapmış.

Dünya Sağlık Örgütü ve oyun endüstrisiyle iş birliği yaptı

Üstelik bu Netflix’in ilk kez böyle bir davayla gündeme gelişi de değil. Hatırlarsanız şirket benzer bir nedenden dolayı daha önce Fox ve Viacom tarafından da davalık olmuştu. Activisian Blizzard ve Netflix arasındaki davayı daha ilginç hale getiren en önemli etmenlerden ise iki şirketin bir süredir oyunların dizisinin ya da filmlerinin yapılması için görüşmeler olması.

Activision Blizzard'ın Netflix’e açmış olduğu davada talep ettiği şey ise para. Şirket daha öncesinde Electronic Arts'a transfer olan ve Respawn Entertaintment'ı kuran Jason West ve Vince Zampella için de bir dava açmıştı. Ancak dava devam ederken taraflar mahkeme dışında kendi aralarında anlaşmayı başarmış ve dava kapanmıştı. Şirketin Netflix’le olan davasının nasıl sonuçlanacağını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz


Netflix için Netflix için "Top 50" özelliği yolda
Netflix Türkiye'de ofis açıyorNetflix Türkiye'de ofis açıyor

PAYLAŞ