Açık adres yerine 9 haneli adres kodu numarası kullanılacak - Haberler - indir.com

Açık adres yerine 9 haneli adres kodu numarası kullanılacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yıllardır alışık olduğumuz adres sistemi tamamen yeniliyor. Artık adres verilirken mahalle ve sokak adı yerine 9 haneli kod kullanılmaya başlanacak.

Türkiye’deki adres sistemi tamamen değişiyor. Açık adres tarifleri artık tarihe karışıyor. İlerleyen günlerde oturduğumuz adresi mahalle ve sokak isimleriyle belirtmek yerine bu adrese tanımlı 9 haneli bir kod kullanacağız. Yani ev adresimiz “669823245” gibi bir sayı olacak. Bu kombinasyon "Adres Kodu" olarak isimlendirilecek.

Yeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyorYeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, adres kodu sisteminin tanıtımını yaptı. Bu günden itibaren isteyenler açık adres yerine 9 haneli kodu kullanabilecekler. Ancak Adres kodu sistemi zorunlu olmayacak, sadece tercih edenler tarafından kullanılacak.

Chrome otomatik doldurma ayarları nasıl güncellenir?

Levent Yazıcı, adres kodu sayesinde açık adres verme tedirginliğinin ortadan kalkacağının altını çizerek şunları söyledi:

"Diyelim ki bir kargo şirketine gittiniz, adresinizi vereceksiniz, yanınızda bir vatandaş var, ‘Adresiniz nedir?’ denildiği zaman insanlar şöyle bir bakıyor yani ‘açık adresimi vereyim mi?’ diye. Tedirgin olursunuz? Açık adresi söylendiği için evini taşıyan biliyorum. Burada 20-66-80-308, dokuz rakam bu kadar, başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.Diyelim ki bir kargo şirketine gittiniz, adresinizi vereceksiniz, yanınızda bir vatandaş var, ‘Adresiniz nedir?’ denildiği zaman insanlar şöyle bir bakıyor yani ‘açık adresimi vereyim mi?’ diye. Tedirgin olursunuz? Açık adresi söylendiği için evini taşıyan biliyorum. Burada 20-66-80-308, dokuz rakam bu kadar, başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.


Google Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyorGoogle Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyor
Google Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyorGoogle Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyor

PAYLAŞ