Gazeteler ile birlikte kullanılmaya başlanan ve daha sonrasında internet dünyasında da kullanılan above the fold, bir sayfanın ya da gazetenin ilk bakışta görülen, ilk bölümü için kullanılmaktadır. Rafta duran bir gazete ya da internet sitesinin açılış anında ekrana gelen ilk bölümü above the fold olarak tanımlandığı gibi ilk izlenim ve etkileşim için de önemsenmektedir. Gazete satışlarının artışında önemli bir etkisi olduğu gibi benzer bir durum internet siteleri için de geçerlidir.

Web sitelerinde above the fold neyi ifade eder?

Kullanıcı sayfaya girdiği ilk anda, tarayıcıyı aşağıya kaydırmadan ekran gelen ilk bölümü ifade eden above the fold, aynı zamanda web sitesi için ilk izlenimin de oluşmasını sağlıyor. Bu alanın boyutu ve ne kadar alanı kapsadığı kullanıcıların tarayıcı ve çözünürlüklerine bağlı olarak değişiklik gösterir.

İstatistiklerle above the fold

Jacob Nielsen tarafından yapılan ve aynı zamanda Prioritizing Web Usability kitabında da yer verilen bilgilere göre kullanıcılar genelde above the fold sonrası siteden çıkış yapıyor. Üstelik bu kullanıcıların oranı yüzde 77.

below the fold graphic 1541701799

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir