ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı - Haberler - indir.com

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji markası Huawei ile ABD arasındaki problemler sürüyor. ABD, marka üzerindeki baskıyı arttırmaya devam ederken ABD Adalet Bakanlığı tarafından Çinli marka hakkında yeni suçların yer aldığı yeni bir iddianame hazırlandı. Bu iddianameler arasında şirketin finans şefi olan Meng Wanzhou’nun yer aldığı bir grup Huawei çalışanı da sahtecilik ile suçlanıyor. Savcılar ise markanın İran’a uygulanan yaptırımları yanlış olarak yönlendirmeler yaptığını iddia ediliyor. Adalet bakanlığı ayrıca Huawei markasını mobil operatörler olan T-Mobile’dan fikri mülkiyet hırsızlığı ile suçluyor.

Huawei ve ABD Gerginliği Sürüyor

Huawei P30 ekranı ile konuşulacakHuawei P30 ekranı ile konuşulacak

İddianame içerisinde ayrıca Huawei’nin bilgi çalarak T-Mobile ile yaptığı anlaşmanın gizli maddesini ihlal ettiği ve bir test robotundan parça çaldığı bile öne sürülüyor. Dünyanın en büyük Telekom ekipman üreticisi olup ve daha sonra akıllı telefon pazarına girerek yükselişe geçen Huawei, Çin’in önemli başarı hikayelerine sahip isimleri arasında yer alıyor. Ancak son zamanlarda yaşanan ABD baskıları ile beraber Huawei teknolojisinin Çin tarafından bir casusluk amacı ile kullanılabileceği belirtiliyor. Huawei ise bu durumu net ve kesin bir dille yalanlıyor. Çinli marka ve ABD arasındaki gerilim daha da artmaya devam ederken daha öncesinde ülkenin ürettiği teknolojileri yasakladığı biliniyor.

Huawei yeni bir rekor daha kırıyor

ABD Adalet Bakanlığı tarafından Huawei için hazırlanmış olan iddianameler 25 seviyelerine yükselmiş durumda. Bu suçlamalar arasında ise adaleti ve banka dolandırıcılığı gibi maddeler de bulunuyor. FBI Direktörü Christopher Wray, şirketin bu eylemleri “sürekli ve küstah” olarak nitelendirildi. Huawei cephesinden ise hazırlanmış olan bu yeni iddianame için henüz bir yanıt gelmiş değil. Şirket kurucu CEO’su Ren Zhengfei ise daha önceki yaptığı açıklamada dünyadaki hiçbir ülkeye zarar verecek bir eylem içerisinde olmayacağını ve bu taleplere cevaplarının hazır olduğu belirtiliyor.  


İşte Huawei P smart 2019 ve Honor Play ile çekilen örnek fotoğraflarİşte Huawei P smart 2019 ve Honor Play ile çekilen örnek fotoğraflar
Huawei, katlanabilir telefonunu MWC 2019'da gösterecekHuawei, katlanabilir telefonunu MWC 2019'da gösterecek
Huawei Mate 9 İçin Android Pie Güncellemesi Geldi!Huawei Mate 9 İçin Android Pie Güncellemesi Geldi!

PAYLAŞ