5G kullanıcı sayısı, 2025 yılında 2,6 milyara ulaşacak - Haberler - indir.com

5G kullanıcı sayısı, 2025 yılında 2,6 milyara ulaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-03 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanım hız trafiği de değişim gösterdi. Bu değişim tahmin edeceğiniz üzere elbette ki olumlu yönde oldu. Nüfusun ve kullanım oranının artması ihtiyacında artmasına neden oldu. Şöyle ki 2025 yılının sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 65'i 5G teknolojisi kapsamında yer alacak. Bununla beraber aynı zamanda dünya genelinde mobil veri trafiğinin yüzde 45'i de 5G teknolojisi üzerinden gerçekleşecek. Gelecek yıllarda ihtiyaçların daha da artacağını düşünürsek, yani video seyretme oranının artması, veri aktarımının artması ve akıllı cep telefonu kullanıcılarının şu an için 7,2 GB olan aylık veri kulanım 2025 yılında 24 MB olacağı düşünülüyor. 2019 yılının sonunda 1,3 milyar olan toplam hücresel IoT (Nesnelerin İnterneti) bağlantı sayısı, 2025 yılının sonunda 5 milyarı bulacak. Ericsson şirketi, dünya genelinde 5G abone sayısının önümüzdeki altı yıl içinde hızla gelişen 5G ekosisteminden dolayı 2,6 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Ericsson Mobilite Raporu'nun 2019 sayısında, bu tahminlerin yanı sıra 2025 yılının sonuna kadar iletişim teknolojilerinin kullanımına dair diğer öngörüler de yer alıyor.

Veri trafiği 24 GB'ye çıkacak

Halihazırda veri kullanımı zaten oldukça hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Bu artışın gelecek yıllarda daha da artması bekleniyor. Yani şöyle ki akıllı telefon başına aylık veri trafiğinin 2025 yılının sonuna kadar 7,2 GB'den 24 GB'ye çıkacağı düşünülüyor. Konu ile ilgili yayınlanan raporda, 5G teknolojisinin yılın sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 65'ini kapsayacağı ve hatta küresel mobil veri trafiğinin de yüzde 45'inin 5G üzerinden geçeceği öngörülüyor. Bildiğiniz üzere 5G teknolojisi şu an için henüz çok yayın değildir. Fakat gelecek yıllarda bu teknolojinin dünya nüfusunun yarısından fazlasını kapsayacağı düşünülüyor. 

Bu yıl içerisinde Asya, Avustralya, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Amerika'da yer alan lider iletişim hizmeti sağlayıcıları kendi sağlayıcıları üzerinden 5G şebekelerini kullanıma sunacaklar. Hatta öyle ki bu yıl içerisinde Nisan ayından itibaren Güney Kore'de büyük kitleler tarafından kullanılmaya başlandı. Ülke geneline bakmak gerekirse 2019 yılının Eylül ayına kadar 5G teknolojisine geçiş yapan kullanıcı sayısının ise 3 milyon olduğu tespit edildi. Ekim ayında 5G hizmeti sunmaya başlayan Çin'de ise ilginin büyük olmasından dolayı 2019 yılının sonuna kadar 10 milyon olması beklenen kullanıcı sayısı tahmini 13 milyon olarak güncellendi.

5G teknolojisinin hemen hemen tüm akıllı cihaz üreticilerinden oldukça büyük bir destek almasının cesaret verici olduğunu dile getiren Ericsson Başkan Yardımcısı ve Ağ Teknolojilerinden Sorumlu Yönetici Başkanı Fredrik Jejdling; "2020 yılında piyasa sürülen 5G destekli cihazların artması, 5G adaptasyonunun daha geniş ölçekli olmasını sağlayacak.O zaman sorulması gereken soru, kullanım senaryolarını tüketiciler ve kurumlar için uygulamaya dönüştürebilir miyiz değil, kullanım senaryolarını tüketiciler ve kurumlar için nasıl hızlı bir şekilde dönüştürebiliriz olarak değişecek. 4G dünyanın birçok yerinde güçlü bir bağlantı seçeneği olmaya devam ederken, ağları modernize etmek yaşadığımız teknolojik değişimin anahtarı olacak" şeklinde konuştu. Son derece hızlı bir şekilde artış yaşanmasından dolayı, 5G teknolojisine geçisin LTE'den çok daha hızlı olması bekleniyor. Öyle ki gelecek yıllarda dünya genelinde nüfusun yarıdan fazlasının 5G teknolojisine geçiş yapacağı düşünülüyor. 

 

 

 





PAYLAŞ