2021 amiral gemisi Snapdragon 888 tanıtıldı - Haberler - indir.com

2021 amiral gemisi Snapdragon 888 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 14:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemci üretici şirket Qualcomm’un beklenen amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 888 resmen tanıtıldı. 2021 yılındaki amiral gemisi modellere güç verecek olan bu yeni işlemci oldukça iddialı geliyor. Akıllı telefon pazarında işlemci denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Qualcomm’un mobil taraftaki en güçlü ve yeni işlemcisi Snapdragon 888, yerini alacağı Snapdragon 875 işlemcisine göre ciddi geliştirmeler ve performans artışı ile geliyor. Henüz teknik detayları tam olarak belli olmayan işlemcinin ilk etapta 5G modem olarak Snapdragon X60 ile entegre olarak geldiğini belirtelim. Bildiğiniz üzere Snapdragon 875 işlemcisinin dahili bir 5G desteği olmadığı için ayrı bir 5G modem konulması gerekiyordu.

Bunu ise üretici markalar tarafından gerçekleştiriliyordu. Ancak bu durumu ortadan kaldıran 5 nm üretim yeni işlemci modeli, ifade edilene göre yarın teknik detayları tam olarak açıklanacak olan bu modelde Adreno GPU birimi yer alacak ve mobil oyunlarda 144 fps oyunculuğa odaklanacak.

Snapdragon 875 özellikleri sızdırıldıSnapdragon 875 özellikleri sızdırıldı

Snapdragon 888 işlemcisi tanıtıldı

Yazılım güncellemesi de alacak olan bu yeni işlemci, GPU yeniliğinin yanı sıra kamera tarafında da güncellenerek geliyor. Spectra ISP ile daha da gelişen bu işlemci eskiye göre yüzde 35 daha hızlı çalışıyor ve 12 megapiksel çözünürlükte saniyede 120 fotoğraf çekme imkanı tanıyor. Bağlantı noktasında ise 5G dışında WiFi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği olurken işlemcide 6.jenerasyon yapay zeka motoru ve yeniden tasarlanan Hexagon temelli performans ve tasarruf olarak iddialı geliyor. Yeni amiral gemisi modeller bu sayede Snapdragon 888 işlemcisi ile çok daha hızlı performanslı olacak.

Asus, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu Nubia, Motorola, Sony, Oppo, Xioami gibi birçok şirket Snapdragon 888 işlemcisi ile yeni modellerini sunacak resmi açıklama yapanlar arasında bulunuyor.


Huawei için Snapdragon tarihi verildiHuawei için Snapdragon tarihi verildi
Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilirHuawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir

PAYLAŞ