17 Kasım'da Apple'ın yeni MAC modelleri tanıtılabilir - Haberler - indir.com

17 Kasım'da Apple'ın yeni MAC modelleri tanıtılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Eylül ayı içerisinde yeni Apple Watch ve iPad modellerini tanıtan şirket, ekim ayında iPhone 12 ve HomePod mini'yi tanıtmıştı. Apple Silicon işlemcili ilk Mac modelleri ise henüz tanıtılmış değildir. Şirket, yeni Mac modellerinin 2020 yılı içerisinde tanıtılacağını daha önce de açıklamış olsa da; henüz resmi bir lansman tarihi paylaşılmadı. 

Yeni MAC modellerinde Apple Silicon işlemci sistemi kullanılacak

Twitter üzerinde paylaşılan sızıntılarla tanıtımı gerçekleşen Jon Prosser, Intel işlemci yerine Apple Silicon işlemci kullanacak olan ilk Mac modellerinin 17 Kasım'da gerçekleştirilecek olan özel bir etkinlik ile beraber tanıtılacağı iddia edildi. Prosser, şirketin etkinlik duyurusunu 10 Kasım tarihinde halka açıklayacağını da ekledi. Şirket, eylül ayı içerisinde gerçekleştirdiği "Time Flies" ve ekim ayı içerisinde gerçekleştirdiği 'Hi, Speed' etkinliklerinde de benzer bir yaklaşımı benimsemişti. Konuya ilgili olarak benzer bir iddia Bloomberg tarafından da öne sürülmüş, şirketin yeni Mac modellerini kasım ayı içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı açıklanmıştı.

İki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını bulduİki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını buldu

WWDC 2020’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) açıklama yapan şirket; iPad, iPhone ve diğer cihazlarında Intel işlemciler yerine Apple Silicon işlemcilere geçiş yapacaklarını duyurmuştu. Şirket tarafından Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceği iddia edilen etkinlikte Mac dışında farklı bir ürün tanıtıp tanıtmayacağı ise henüz belli değildir. Prosser, Kasım ayında gerçekleşecek olan etkinlikte uzun zamandır beklenen takip cihazı AirTag'lerin de tanıtılacağı iddia edildi. Şirketin kablosuz kulaklık modellerinden AirPods Studio’nun ise Mart 2021’de tanıtılması bekleniyor. Şirket, COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi (online) etkinlikler düzenlediğinden, yeni ürünlerini ayrı ayrı tanıtma politikasını daha mantıklı buluyor.


Epic Games ve Apple davası için ara kararEpic Games ve Apple davası için ara karar
Apple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçtiApple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçti
Apple kulaklığında indirime gittiApple kulaklığında indirime gitti

PAYLAŞ