%100 yerli mail hizmeti Turkcell YaaniMail yayınlandı, yerli olmadığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

%100 yerli mail hizmeti Turkcell YaaniMail yayınlandı, yerli olmadığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 12:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Turcell yerli E-posta hizmeti olan YaaniMail’i kullanıma açtı! Sade arayüzüyle kolay bir kullanıma sahip olan YaaniMail güvenlik açısından kullanıcılarına pek çok kolaylık vadediyor.

Türkiye’nin en büyük operatör şirketlerinden biri olan Turkcell gelişmiş altyapısıyla kullanıcılarına yeni hizmetler sunmaya devam ediyor. İlk olarak arama motoru olarak piyasaya sürülen ve zaman içinde marka haline gelmeyi başaran Yaani’nin E-posta hizmeti kullanıma açıldı. Sadece Turkcell kullanıcıları için değil Türkiye’nin dört bir yanından ücretsiz olarak kullanılabilecek olan Yaani’nin E-posta servisini tercih eden kullanıcıların E-posta’ları Turkcell’in Türkiye’deki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde depolanarak güvende tutulacak.

Turkcell ve Aselsan birlikteliğiyle ilk 5G antenleri kuruluyorTurkcell ve Aselsan birlikteliğiyle ilk 5G antenleri kuruluyor

Hızlı, güvenli ve kolay anahtar kelimeleriyle tanımlanan YaaniMail kullanıcılarına yeni bir E-posta deneyimi yaşatmak için hazırlanıyor. Sade arayüzü sayesinde kolay bir kullanıma rahat olan YaaniMail kullanıcılarına hızlı E-posta gönderimi ve aradıkları E-posta’ya kolay ulaşım imkanı sunuyor.

E-posta göndermek için artık internete gerek yok!

Son derece yenilikçi bir teknolojiyle kullanıcılarının karşısına çıkan YaaniMail kullanıcılarının organize çalışmasını daha kolay bir hale getiriyor. Yüksek güvenlik önlemlerine sahip olan bu yeni E-posta servisi sizi spamlar ve virüslere karşı koruma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra kullanıcılarına diledikleri yerden, diledikleri şekilde bağlantı hizmeti sunan YaaniMail internet hizmeti olmadan da sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu teknolojiyle yeni bir devir başlatan servis kullanıcılarının gelen kutusunu internet olmadan da güncelleyebilme ve E-posta gönderebilme özelliğine sahip. Güvenlik açısından oldukça hassas olarak geliştirilen servisteki tüm veriler yüksek güvenlikli sunucularda saklanıyor.

Nasıl YaaniMail kullanıcısı olunur?

Turkcell web uygulaması olan Yaani, artık web'de!

Eğer sizde YanniMail’in sunduğu bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız izlemeniz gereken birkaç kolay adım var. yaani.com uzantısına sahip bir E-posta adresine sahip olmanız için öncelikle yapmanız gereken ilk şey kişisel bilgilerinizi girerek formu doldurmak. Formu doldurduktan sonra bir güvenlik sorusu seçerek, hesabınızı daha güvenli hale getirme ve olası bir çalınma durumda kurtarabilmek için yedek E-posta adresinizi girmeniz gerek. Bu işlem tamamlandıktan sonra açılan yeni sayfaya size onay kodu gönderebilmesi ve güvenlik zincirini tamamlamak için telefon numaranızı girmeniz gerekli. Onay kodu cihazınıza geldikten ve kodu girdikten sonra “Hızlı Giriş” seçeneği sizin için aktif hale geliyor. Ve işlemler bu kadar basit artık YaaniMail kullanıcısısınız.

Unutmayın YaaniMail servisi henüz yeni bir servis olduğundan Gmail gibi E-posta servislerinde istediğiniz mail adresini alamadıysanız YaaniMail’de alabilirsiniz. Servise ne kadar erken üye olursanız istediğiniz E-posta adresine sahip olmanızda o kadar kolay olur.

YaaniMail'e yaaniMail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yerli olmadığı ortaya çıktı!

Yerli olarak lanse edilen mail servisinin kaynak kodlarının yurt dışı ürünlerin alt yapısını kullandığı anlaşıldı. Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, Twitter'da yaptığı paylaşımda servisin Turkcell mühendisleri tarafından geliştirildiğini paylaştı. YaaniMail API incelemesinde e-posta sunucu servisinin SMTP/IO tarafından geliştirildiği ve bu projede ortak çalışma yapıldığı görülmekte. SMTP/IO bir Amerika Birleşik Devletleri firması gibi görünüyor ama aslında Mehmet Avcıoğlu ve Gökalp Çakıcı tarafından kurulmuş. Yine Gökalp Çakıcı'nın CEO olduğu Uzman Posta ise devlet kurumlarına ve özel şirketlere bulut e-posta hizmeti sağlayan bir kurum. Turkcell YaaniMail, destek aldığı firmalar SMTP/IO ve Uzman Posta olması sebebiyle "Türk mühendisler geliştirdi" iddiasını karşılamaya çalışıyor diyebiliriz.

Ekran görüntülerinin paylaşılması sonrası "Powered By SMTPIO" ibaresi kaldırıldı

YaaniMail yerli olmadığı ortaya çıktı


İlgili uygulamalar
Turkcell cep telefonu kiralama dönemi başlatıyorTurkcell cep telefonu kiralama dönemi başlatıyor
Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?

PAYLAŞ