1 Milyon yazılımcı projesinin detayları netleşti - Haberler - indir.com

1 Milyon yazılımcı projesinin detayları netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 10:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafından duyurusu yapılan 1 milyon yazılımcı projesinin detaylarını Bakan Berat Albayrak açıklığa kavuşturuldu. BTK Akademi bünyesinde yazılım eğitimi verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün itibariyle gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalara imza attı. Erdoğan, 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen projenin başlatıldığı bilgisini aktardı. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla beraber 1 Milyon Yazılımcı projesinin detaylarını açıklığa kavuşturdu. Bu projeyle beraber gençler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki BTK Akademi eğitim portalı aracılığıyla kendini bu alanda diledikleri gibi geliştirebilecekler. Bu sayede kendini geliştirmek isteyen gençler, korona virüs nedeniyle evlere kapanmak zorunda kaldığı şu günlerde geleceklerine yönelik alt yapı oluşturabilirler. 

BTK Akademi’de 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim şu an da hazır olup kullanıcıların kullanımına sunulmuş durumdadır. Yılın sonuna kadar eğitim sayısını 100'ün üzerine çıkacağı düşünülüyor. Programdan faydalanmak isteyen kullanıcıların internet üzerinden başvuru yapmaları, özgeçmiş bilgilerini doldurarak ve ardından hemen eğitimleri almaya başlayacaklar. Online eğitim platformundaki Algoritma, Big Data, bilgisayar programlama dilleri, Block Chain, iş zekası, işletim sistemi, mobil uygulama geliştirme, ofis programları, oyun programlama, proje yönetimi, siber güvenlik, veritabanı, Web programlama alanlarında derslere şimdi ulaşılabiliyor.

1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?

Online eğitimi bitirenler CV Bank'ta bir adım önde olacak

Kendini geliştirmek isteyen kişilerin almış oldukları her eğitim ve başarı dereceleri özgeçmişlerine işlenerek onlara gelecekte faydalı olacak. Tüm bu özgeçmişler tüm şirketlerin erişimine açık olan CV Bank havuzunda yer alacak. Yazılımcı ihtiyacı olan şirket ve firmalar buradan aradıkları kriterlere uygun adaylara kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu online eğitimi bitiren kişiler, bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, proje yöneticisi, raporlama uzmanı, sızma testi uzmanı, siber güvenlik uzmanı, sistem analisti, sistem uzmanı, test uzmanı, veri analisti, veri tabanı yöneticisi, Web tasarım uzmanı, yardım masası uzamanı, yazılım geliştirme uzmanı gibi bir çok alanda iş bulabilecekler. Yaşanan bu zor günler içerisinde gençlere bu şekilde bir destek sağlanıyor olması herkes tarafından mutlu edici bir haber oldu. Online eğitime dileyen herkes katılarak kendilerini geliştirebilirler. 



PAYLAŞ