1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır? - Haberler - indir.com

1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Milyon Yazılımcı projesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Projenin detaylarının açıklanmasıyla beraber merak edilen çeşitli konular ortaya çıktı. Bu konular, 1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvurulacağı ve eğitimlere nasıl kayıt yapılacağı sorularıdır. Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın detaylarını açıkladığı 1 Milyon Yazılımcı projesine başvuru nasıl yapılır? sorusunun cevabını almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 20 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından duyurusu yapılan 1 Milyon Yazılımcı projesi için başvuru ve kayıt süreci başladı. 1 Milyon Yazılımcı projesi kapsamında çevrimiçi eğitim kapsamı mantığı ile yazılım eğitimleri ücretsiz olarak faydalanmak isteyenlere sunuluyor. Cumhurbaşkanının açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde başlatılan 1 Milyon Yazılımcı projesi ile ilgili detaylar, 21 Nisan'da ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Ücretsiz olarak başlatılan bu online eğitim projesi sayesinde yazılımcı olmak isteyenler bu boş günlerini çok daha verimli bir şekilde geçirebilirler. Bu online yazılımcı eğitimine  isteyen herkes başvurarak sunulan içeriklerden faydalanmaya başlayabilirler. 

1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?

  • 1 Milyon Yazılımcı projesine başvurmak için ilk olarak T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesine gidin.
  • Üyeliğiniz yok ise Kayıt Ol butonuna tıklayarak kayıt oluşturun.
  • Kullanıcı Kayıt ekranında eski veya yeni kimlik bilgisi ile kayıt olma seçeneklerinden size uygun olanı seçin.
  • Kimlik bilgilerinin ardından e-Posta, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir ve Çalışma Şekli alanlarını doldurun.
  • Kayıt ol butonuna tıklayın.
  • e-Postanıza gelen aktivasyon bağlantısına tıklayın. (Aktivasyon linki, başvurunuz onaylandığı takdirde gelecektir.)
  • Şifrenizi belirleyin ve işleminiz tamam.

1 Milyon Yazılımcı projesi süreci nasıl işleyecek?

Proje içerisinde hangi alanlarda ders alınabilecek?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre proje bağlamında genç yazılımcı adayları, BTK'nın eğitim portalı üzerinden verilen eğitimleri alabilecekler. Şu anda kategorisi içerisinde 46.742 dakikadan oluşan toplamda 31 eğitim videosu vardır. Çevrimiçi eğitim portalında Big Data (Büyük Veri), Block-Chain (Blokzincir), Office programları, Algoritma, Siber Güvenlik Veri Tabanı, Web Programlama ve Oyun Programlama alanlarındaki dersler şu anda ulaşılabilir durumda.

1 Milyon yazılımcı projesinin detayları netleşti1 Milyon yazılımcı projesinin detayları netleşti

1 Milyon Yazılımcı projesi kapsamında istihdam nasıl sağlanacak?

Yazılımcı dersleri almak isteyen adayları gençlerin proje kapsamında almış oldukları eğitim içerikleri, hazırlayacakları özgeçmişlere otomatik olarak eklenecekler. Bu özgeçmişler de tüm şirketlerin erişimine açık olan bir havuzda toplanacak. Bu sayede yazılımcı alanında çalışacak elemana ihtiyacı olan firmalar ve şirketler  buradan yazılımcı adaylarının özgeçmişlerine bakacak ve aradıkları yazılımcıya kolaylıkla ulaşabilecekler. 

Proje kapsamında eğitim alan kişiler hangi alanlarda iş bulabilecek?

1 Milyon Yazılımcı projesi kapsamında eğitimini tamamlayan yazılımcı adayları, şu alanlarda iş bulma imkanına sahip olacaklar; İş Analisti, Network Uzmanı, Test Uzmanı, Web Tasarım Uzmanı, Bilgi Güvenliği Uzmanı, Siber Güvenlik Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı, Yardım Masası uzmanı ve benzeri iş grupları. Bu çalışamalar ile beraber yazılımcı adayları saydığımız sektörlerde kolaylıkla iş bulabilir ve kariyer hayatlarına önde başlayabilirler. 

 



PAYLAŞ