Maliyetleri azaltmak isteyen Meta, büyük etkili işten çıkarma sürecini duyurdu. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, şirket bünyesinde bulunan yaklaşık 10.000 çalışanı daha çıkaracağını söyledi. Aynı zamanda şirket içerisindeki henüz işe alım yapılmayan 5.000 kişilik açık pozisyonu da kapatmayı düşündüklerini açıkladı.

Ekip hacminde küçülmeye gidecek olan Meta, işten çıkarımlardan etkilenecek çalışanlarını ise çarşamba günü bilgilendirecek. Meta, teknoloji departmanlarındaki işten çıkarma ve yeniden yapılandırma çalışmalarını Nisan ayının sonunda, iş ekipleriyle ilgili yapılandırmaları da Mayıs ayının sonunda duyuracağını açıkladı.

Zuckerberg, yeniden yapılandırma sürecinin 2023 yılının sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi. Meta aynı zamanda ABD dışındaki çalışmaları için bu sürenin farklılık gösterebileceğini de belirtti. Meta, yeniden yapılandırma sürecinden sonra işe alım sürecindeki kısıtlamaları da kaldırmayı düşünüyor.

metaverse facebookun sonunu mu getiriyor
Facebook Yaklaşık 10.000 Çalışanını İşten Çıkaracak

Facebook’taki hiyerarşik sistem kaldırılacak

Bu zor olacak ve bunun çaresi yok. Başarımızın bir parçası olan yetenekli ve tutkulu meslektaşlarımızla vedalaşmak demek olacak. Misyonumuza kendilerini adamışlar ve tüm çabaları için kişisel olarak minnettarım. Herkesi önceden olduğu gibi destekleyeceğiz ve hak ettikleri saygıyı göstereceğiz.

Mark Zuckerberg

Hiyerarşik sitemi kaldırmaya odaklanan şirket, yeniden yapılandırma planlarını açıklayacak ve daha düşük öncelikli projelerini iptal edecek. İşten çıkarmaların, Reality Labs donanımı ve Metaverse departmanının bir parçası olan giyilebilir cihazlar üzerinde çalışan ekipleri etkileyeceği iddia edildi. Yönetim birimlerindeki hiyerarşik sistemi kaldırmayı planlayan Meta, yöneticilerinin de bireysel olarak katkıda bulunmasını isteyecek. Özetlemek gerekirse şirkette bulunan yöneticiler de çalışanların yaptığı bazı görevleri devralmaları gerekeceği düşünülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir