Günümüzde pek çok tercih edilen çevrim içi toplantı uygulamaları arasında yer alan Zoom, yeni trendlere ayak uyduruyor. OpenAl ile anlaşmaya varan Zoom, yapay zeka araçlarını uygulamalarına ekleme hazırlıklarına başladı.

Bugün paylaşılan bir blog yazısında Zoom ve OpenAl arasındaki iş birliği doğrulanmış ve uygulamaya ekleme planlaması yapılan geliştirmelerin de ortaya çıktı.

Zoom Yapay Zekasının Özellikleri ve Yenilikleriyle Geliyor

Zoom’un yeni trendler ile beraber çıkardığı yeniliklerden bir çok özellikle kullanıcılarına sunuyor. Öncelikli olarak profesyonel alanda Microsoft Teams ve Google Meets’ten sonra sıkça tercihlerin arasında olan uygulamalardan birisi olan Zoom, geçtiğimiz haftalar içerisinde tanıtılan Microsoft 365 Copilot’a benzer olarak yapay zeka desteğine kavuşmasına az kaldı.

Zoom IQ, akıllı toplantı kayıtları da içinde olmak üzere akıllı özellikleri yavaş yavaş genişletmeye devam ediyor. Zoom artık sohbet dizisi özetlerini ve metin oluşturma gibi yapay zeka destekli özellikleri ekliyor. Metin oluşturma özelliği olan Zoom IQ sohbet oluşturma, ve Zoom IQ E-posta oluşturma, konuşma bağlamı ve kullanıcı yönlendirilmesi gibi özellikleri kullanarak mesajlar ve yanıtlar hazırlamak için üretken yapay zekayı kullanacak.

Zoom IQ’nun bir başka özelliği olan toplantı özeti özelliği ile bir toplantının içeriğini otomatik olarak özetleyecek. Bir toplantıya geç katılma durumunuzdan sonra bu özelliği kullanarak hızlı bir şekilde yakalayabilirsiniz.Oturumun sona ermesinden sonra özet, paylaşılabilir bir formatta, erişilebilecek Zoom ekip sohbetine iletebileceğiniz özellik de mevcut olacak.

Ayrı olarak ChatGPT’ye benzer bir şekilde özelleştirilen sohbet botu ve çeşitli özellikler amacıyla kullanılabilecek durumda olacak. Zoom yapay zekası, Nisan ayında seçilen bir grup için denemeye açılacağını ve test edileceğini duyurdu. Önümüzdeki haftalarda ise isteyen firmalar istekleri doğrultusunda kullanıma açılacak duruma gelecek ve herkes için hizmete girmesi bekleniliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir