Videolu görüşme platformu olan Zoom, reklamların belirli ülkelerde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulduğunu dile getiriyor fakat bu ülkelerin hangileri olduğu ise belirtilmedi. 

Pandemi ile evden çalışma sisteminin artık yaygınlaşması ve aynı zamanda kalıcı bir hale gelmesiyle belki de en çok tercih edilen videolu konferans platformlarından biri de elbette ki Zoom’dur. Temel üyeliğe sahip olan ücretsiz Zoom kullanıcılarına bu zamana kadar herhangi bir reklam gösterilmedi. Belki de Zoom’un bu kadar çok yaygın olmasının temel sebeplerinden biri de buydu. Fakat şimdilerde bu durumda bir takım değişiklikler olmak üzeredir. Zoom, kendi blog gönderisi üzerinde ücretsiz olarak Temel üyelikte kullanıcılara reklam göstermeye başlayacağının bilgisini verdi. Bu reklamlar, bir aramanın sonunda kullanıcılara gösterilen tarayıcı sayfasında yer alacak. Zoom, reklamların belirli ülkeler içerisinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulduğunu dile getiriyor. Fakat bu ülkelerin hangileri olduğu henüz belirtilmedi. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre eğer siz bir ücretsiz kullanıcıysanız ve farklı bir ücretsiz kullanıcının toplantısına katılırsanız bu reklamlar ile karşılaşacaksınız. Buradan eğer katılımcıların biri dahi ücretli kullanım tercih ediyorsa reklam görülmez. 

22 1

Uygulamanın bir parçası olarak Zoom kullanıcıları, web sitelerinde, hangi reklamların gösterileceğini yönetmek için çerez yönetim aracına bağlantı sağlayan bir başlık ile karşılaşacaklar. Zoom aynı zamanda, toplantı, webinar ve mesajlaşma içeriğini bir pazarlama, promosyon veya üçüncü taraf reklam amacıyla kullanmayacağını dile getirmek için Gizlilik Bildirimini güncellediğinin de altını çizdi. Reklamlar, toplantılar sırasında karşınıza çıkmaz. Ancak Zoom’ın hangi şekilde olursa olsun ücretsiz kullanıcılar için bu reklamlar sunulacak olması önemli bir değişikliktir. Öyle ki platform bugüne kadar ücretsiz kullanıcılarını kısıtlamak için herhangi bir özellik sunmamıştı. Bu durumda Zoom’ın çok daha popüler bir hal alması için yeterli sebepler arasında yer alıyor. Ancak Zoom’un CMO’su Janine Pelosi, yatırımları desteklemek ve ücretsiz kullanıcıların platformlarına erişim sağlamak adına reklam gösterilmesi gerektiği dile getirildi. Janine Pelosi, bu değişiklik yapılsa bile ücretsiz kullanıcıların her zaman aynı platform üzerinden bağlantı kurmaya devam edebilecekleri dile getirildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir