Son yıllarda market ürünlerde artan fiyatlar vatandaşı zor duruma sokarken, zincir marketlerin aynı ürünü farklı fiyatlarla satışa sunması da dikkatlerden kaçmıyor. 

Ticaret Bakanlığı, bu konu hakkında çalışmalara başladı ve vatandaşların zincir marketlerdeki fiyatları karşılaştırabilecekleri bir sistem geliştirmeye karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin uygulanması halinde, marketler veri paylaşımı yapmak zorunda kalacaklar. 

A101, BİM, ŞOK, Migros, Carrefour gibi zincir marketlere yönelik yapılan yeni düzenleme yürürlüğe girdi ve market alışverişlerinde böylelikle yeni bir dönem başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında kullanıcılar yakın zaman içerisinde Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulama üzerinden zincir marketlerdeki fiyatlar üzerinde karşılaştırma yapabilecekler. Bugün yayımlanan düzenleme ile beraber zincir marketlere yönelik veri paylaşımı zorunluluğu geliyor. Öyle ki şube sayısı 200’ün üzerinde olan marketler raflara dizdikleri ürünler ve şubeleri ile ilgili bilgileri Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan sistem aktarmak konusunda zorunu olacak. 

Karşılaştırma uygulamasıyla kontrol yapılacak

Ticaret Bakanlığı bu verileri kamu kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşma hakkına sahip olacak. Ürünlerin fiyatlarının karşılaştırılmasına dair ortaya çıkan bu uygulama hakkında, “Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması amacıyla” bu uygulamanın geliştirildiği belirtildi. Söz konusu bu uygulamanın isminin ne olacağı ve çıkış tarihi hakkında henüz bilgi paylaşılmadı. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır.

MIUI 14 güncellemesini alacak ilk telefonlar açıklandı!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir