İSTKA ile özel bir anlaşma gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknopark GamesUP adı verilen projeyi hayata geçirdi.

İstanbul’daki en büyük çaplı kuluçka merkezi olarak adlandırılan yeni merkez, 18 ay boyunca özel bir projenin sürdürülmesi ile etkinliğini devam ettirecek. Fikir aşamasındaki girişimlerin pazara sunulması veya ürün aşamasındaki girişimlerin daha büyük ölçekli bir şekilde tanıtılarak global pazarlara sunulmasını hedefleyen GamesUP, kısa süre içerisinde oyun ve e-spor alanında pek çok yeniliğe imza atılmasını sağlayacak.

Girişimcilere destek vermek için yıllardan beri bu alanda faaliyetlerini sürdüren Yıldız Teknik Üniversitesi yeni anlaşması ile birlikte bu desteklerini bir üst seviyeye çıkaracak. YTÜ Yıldız Teknopark, İstanbul Kalkınma Ajansı Girişimcilik Mali Destek Programı desteğiyle kurduğu GamesUP 18 ay boyunca Türkiye’de e-spor ve oyun sektörüne önemli katkılar sağlayacak.

Yeni anlaşmanın basın lansmanı için Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısında proje ile ilgili detaylar aktarıldı. Basın toplantısında açıklama yapan ilk isim YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz oldu.

GamesUP projesini değerlendiren Yılmaz, “Yıldız Teknik Üniversitesi olarak köklü geçmişimiz ve proaktif yaklaşımlarımız ile öncü faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İstanbul bölgesinin en büyüğü olan kuluçka merkezimiz, oyun ve e-spor dünyasına önemli katkılar sağlayacak. Katma değeri yüksek, yenilikçi, ileri teknoloji ürün ve hizmetleri üretme potansiyeli olan girişimcileri teşvik ederek, üniversitemizin bilimsel bilgi birikimini inovatif girişimlere aktaracak ve yeni değerler üretilmesini sağlayacağız. Program kapsamında girişimcilere vereceğimiz destekle ortaya çıkacak ürün ve markaların global pazarda dünyanın en büyükleri arasına gireceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir