Youtube, çevrim içi video paylaşım ve sosyal medya platformu olarak milyonlarca insana hitap etmektedir. Bu nedenle içerik üreticileri, daha geniş izleyici kitlesine ulaşabilmek için kapsamlı bir dil seçeneği istemektedir.

YouTube

Youtube bu isteğe kayıtsız kalmayıp, artık içerik üreticiler için yüklenen videolara çok dilli ses parçaları eklenmesine artık izin vermeye başladı. Önceden üreticiler videolarına yalnızca  alt yazı seçeneği ekleyebiliyorken bu yeni izinle birlikte yabancı videolara dublaj seçeneği de sunulmaya başlanacak.

Bu özellik YouTube geliştiricileri tarafından az sayıda içerik üreticisi ile birlikte test aşamasına alınmıştı. 23 Şubat’ta yapılan duyuru ile birlikte daha fazla içerik üreticisi, çok daha geniş izleyici kitlesine erişebilmek için videolarına çok dilli dublaj imkanı sağlayabilecek.

Dublaj Seçeneği Test Aşamasını Geçti

YouTube, ilk testlerini yapmasının ardından “40’tan fazla dilde yüklenmiş 3500’den fazla çok dilli video gördük” demişti.

Test aşamasında olan videolardan elde edilen verilere göre çok dil seçeneği sunan dublajlı videoların, Ocak ayı içerisinde; videonun orijinal dili dışında olan dillerde görüntülenme sayısının %15 artış gösterdiğini ve  izlenme sürelerinin de artış gösterdiği görülüyor.

Bunun yanı sıra dublajlı videolar, içerik üreticilerinin farklı diller için ayrı ayrı kanal açmalarına olan gereksinimi de ortadan kaldırıyor. Farklı kanallarda, yeni dil seçenekleri yerine tek kanalda birden fazla dublajlı sesle izleyicileri ile buluşabilirler. Youtube’un sunduğu bu yeni özelliği denemek isterseniz, “MrBeast” Youtube kanalında yer alan “I Survived 50 Hours In Antarctica” isimli videoyu izleyebilirsiniz. 

İlgili video için:

Dublaj seçeneği bulunan videolarda istediğiniz dublaj dilini için videonun sağ alt kısmında yer alan “Ayarlar” butonundan “Ses Parçası” seçeneğine tıklayarak sizlere sunulan farklı dil seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Üstelik MrBeast’ın yayınladığı bu içerikte, Türkçe dublaj seçeneği de bulunmakta. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir