YouTube; web sürümü, TV uygulaması ve mobil uygulaması için yenilenmiş bir tasarım duyurdu. Şirketin kullanıcılara yakın zamanda sunacağı güncelleme ile gelecek olan tasarım, hem video deneyimini hem de uygulama arayüzünü iyileştirmeyi amaçlıyor.

YouTube Premium fiyatları diğer ülkelerde ne kadar arttı?

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, yıllardır ufak güncellemeler dışında değişmeyen tasarımını yenileyeceğini ve platforma yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu. Yayınlanan açıklamaya baktığımızda, söz konusu değişikliğin YouTube deneyiminizi etkileyecek ölçüde olduğunu görebiliyoruz.

Yeni YouTube tasarımı nasıl sunuyor?

YouTube’un duyurduğu değişikliklere baktığımızda, odak noktasının kullanıcılara daha temiz ve akıcı bir kullanıcı arayüzü sunmak olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca video yakınlaştırma gibi uzun süredir istenen özellikler de nihayet eklendi. YouTube’un yeniden tasarımına daha yakından bakalım.

Ortam modu

youtube tasarimi yenileniyor

Ortam modu ilk bakışta küçük bir değişiklik gibi görünse de kullanıcı deneyimi üzerinde olumlu bir etkisi olduğu söyleniyor. Yukarıdaki özellik nedeniyle video başlığı, izlenme sayısı ve açıklamasının bulunduğu alanlar, YouTube arayüzünün statik renkleri yerine video rengiyle uyumlu olarak loş olarak aydınlatılacaktır. Ambiyans Modu özelliği ile videodaki ışıkların ilgili bölümde yansıyormuş gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

Ancak video başlığı artık daha büyük. Paylaş, beğen, indir gibi butonlar kanal adı altına taşınmış ve küçük ikon butonlarına dönüştürülmüş. Abone ol yazısının kanal adının altına taşındığını ve bir düğmeye dönüştüğünü fark edeceksiniz. Yeni tasarım genel olarak günümüz tasarım alışkanlıklarına daha uygun görünüyor. Dark Mode’un hem web hem de TV uygulamalarında arka planı “daha koyu” hale getirdiğini de belirtelim.

Video yakınlaştırma

youtube tasarimi yenileniyor

Bu özellik tıpkı bir galeri fotoğrafını yakınlaştırmak gibi. Bir YouTube videosunu aynı anda iki parmağınızla açıp kapatarak videonun belirli bir bölümünü yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsiniz. Ek olarak, Instagram gönderilerinin aksine, bir alanı yakınlaştırdığınızda video yakınlaştırılmış kalır ve parmağınızı sürükleseniz bile oynatılır.

Bir videoyu geri saran kamera rulosu

youtube tasarimi yenileniyor 1

YouTube’un bir videoyu geri sararken oynatıcıda yalnızca bir kare gösterdiğini biliyorsunuz. Ancak artık sadece oynatıcının içinde bulunduğu görüntüyü değil, öncesi ve sonrası görüntülerini de gösteriyor. Böylece videonuzu tam olarak istediğiniz yere sarabilirsiniz.

YouTubedan gelen açıklamara göre, yeniden tasarım ve yeni özellikler bugünden itibaren kullanıma sunulacak.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir