YouTube’un baş ürün sorumlusu Neal Mohan, Salı günü şirketin yıllık “Made on YouTube” içerik oluşturucu etkinliğinde önemli açıklamalar yaptı. Mohan şirketin Shorts’un reklam gelirinin bir kısmını gelecek yılın en çok izlenen videoları arasında paylaştırılmak üzere yeni bir ödeme planı uygulanacağını söyledi.

YouTube Shorts videolarına logo geliyor

YouTube Shorts içerik üreticileri için yeni bir kazanç yöntemi açıkladı

YouTube ödemeler hakkında sınırlı bilgi sağladığından, bu fırsatın Shorts içerik oluşturucuları için ne kadar kazançlı olacağı henüz belli değil. YouTube, her ay Shorts’tan reklam geliri alacağını söylüyor. Bu miktarın açıklanmayan bir yüzdesi içerik oluşturuculara tahsis edilecektir. Popüler içerik oluşturucular, videolarının reklamını yaparak ve gelirin bir kısmını ellerinde tutarak ana YouTube sitesinde uzun süredir para kazanmayı başardılar. Bu amaçla Google, 2007 yılında YouTube İş Ortağı Programını (YPP) başlattı. Şimdiye kadar Shorts için para kazanmanın tek yolu, geçen yıl başlatılan 100 milyon dolarlık Shorts Fonuydu. YouTube, Salı günü bir blog gönderisine şu ifadeye yer verdi;

“2023’ün başlarından itibaren Shorts içerik oluşturucuları 90 gün içinde 1.000 aboneye ve 10 milyon Shorts görüntülemesine ulaşarak PPY talebinde bulunabilirler. Kısa Film Fonu’nu ilk adım olarak başlattık, ancak içerik oluşturuculara sağlanan fon, kısa videolarda gördüğümüz inanılmaz büyümeye ayak uyduramadı.”

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir