YouTube, NFL liginin pazar öğleden sonra paketi için 2.2 milyar dolar ödeyecek. NFL liginin Pazar öğleden sonra maç paketi önümüzdeki yıldan itibaren YouTube platformunda yayınlanacak. 

Spor karşılaşmaları son yıllarda her zamankinden daha önemli bir rekabet oluşturmaya başladı ve platformlar bu konuda harekete geçmekten geri kalmıyorlar. Daha fazla aboneye sahip olmak ve aboneliklerini daha yüksek fiyatlara satmak isteyen içerik platformları, spor karşılaşmalarını kendi platformlarına almak istiyor. 

YouTube NFL hanlesiyle dikkat çekti

Uzun yıllardır DirecTV platformunda sunulan NFL liginin Pazar öğleden sonra maç paketi, 2023 yılından itibaren YouTube platformunda yer alacak. YouTube toplam olarak 7 yıllık bir anlaşma için her yıl tam olarak 2 milyar dolar ödeme yapmayı kabul etti. NFL, oldukça popüler bir lig olduğu için ödemeler bununla da kalmayacak NFL Pazar Bileti paketi içerisinde bar ve restoranlarda da yayınlanması için YouTube yeni çözümlere odaklanacak. Bunun için de yıllık olarak 200 milyon dolar ödeme yapması gerekiyor. Bu sayede DirecTV tarafından yıllık olarak ödenen miktarın 700 milyon dolar kadar üzerine çıkılmış olacak. 

YouTube’un kazancı ne olacak?

Yıllık yüklü miktarda ödemesi yapması gereken YouTube’un bu durumdan kârı ne olacak derseniz, önemi bir ligin yayını almakla pek çok kişiyi de platforma çekebilir. DirecTV aboneliği aylık olarak  70$-140$ karşılığında Pazar maçlarını seyretmek mümkündü. Abone olmayanlar ise sezon için 294$ ödeme  yapıyordu. Bu paketin kullanıcı sayısı ise 1.5-2 milyon civarındaydı. YouTube’da bu paketi alarak, benzer bir sistemi uygulayabilir.

Vivo S16 serisinin tanıtımı yapıldı, işte teknik özellikleri!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir