YouTube Müzik için açıklama yapan Google, kısmen ücretsiz olacak bazı özellikler hakkında açıklamalarda bulundu.

YouTube üzerinden hizmet veren ve müzik dinlemek isteyenler için daha cazip bir özellik olarak görülen YouTube, yaklaşık 6 yıl önce geliştirilmişti. Kullanıcılara daha cazip seçenekler sunarak müzik dinleme konusunda alternatif yaratan YouTube, ücretli abonelik servisine de sahip.

Reklamsız ve arka planda müzik dinlenmesine imkan sağlayan YouTube Müzik, üstelik çevrimdışı olarak içeriklerin dinlenmesine imkan tanıyor.  Spotify, Apple Music ve Deezer gibi sektör devlerine karşı yarış halinde olan Google, mevcut uygulamasını daha da geliştirebilmek ve diğer uygulamalardaki ücretsiz özellikleri daha kapsamlı bir şekilde sunabilmek adına yeni bir dönem başlatıyor. Ancak başlangıçta bu özellikler sadece belirli bir kullanıcı kitlesine sunulacak ve sadece Kanada’daki kullanıcılara açılacak.

YouTube Music Kanada’da kısmen ücretsiz oluyor

Yapılan açıklamaya göre YouTube Müzik uygulaması başlangıçta sadece Kanada’da geçerli olmak şartı ile ücretsiz olarak kullanılacak. Google’ın resmi blog sayfası üzerinden yapılan paylaşıma göre kullanıcılar arka planda oynatma özelliği olarak bilinen premium özelliği artık herhangi bir abonelik almadan kullanabilecek. Şirket çok ilgi uyandıran mevcut gelişme hakkında detay paylaşmadı. Bu bakımdan uygulamanın özellikle Kanada dışında hangi ülkelerde destekleneceği şu an için bilinmiyor. Ancak ücretsiz olarak bu özelliğin kullanıma sunulması, kuşkusuz ücretsiz arka planda dinleme seçeneğine ulaşmak isteyenler için fırsat yaratıyor.

Youtube Music ücretsiz seçenekte neler var?

Resmi blog gönderisine göre ücretsiz seçenek sadece YouTube’un arka planda dinlenmesini içeriyor. Bunun dışında kullanıcıların farklı özelliklerden yararlanması mümkün olmayacak. Reklamsız deneyim, müzik indirme ve çevrimdışı YouTube müzik dinleme gibi tüm özellikler yine Premium kullanıcılar ile sınırlandırılacak.

Türkiye’de mevcut aboneliğe sahip olmak isteyenler için YouTube 6.99 TL’lik bir ücret ile öğrencilere fırsat tanıyor. Standart aboneliklerde ise fiyat 13.99 lira. Aile paketinde ise 5 kişiye kadar paylaşılabilecek Premium abonelikte tek fiyatlandırma 20.99 TL. Mevcut fiyatlar Türkiye’de şu anda geçerli olduğu gibi kullanıcıların arka planda dinleme gibi özelliklerden yararlanabilmesi adına tek seçeneği şu anda ücretli abonelikler.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir