YouTube, spam mesaj ve yorumlardan sıkılan kullanıcılara hitap edecek yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik, kullanıcıların 24 saat boyunca canlı yayınlar ve haber bölümünden gelen yorumlar aracılığıyla spam video göndermelerini engeller.

YouTube Twitch’teki bir özelliği entegre etti

Dünyanın en popüler çevrim içi video ve canlı yayın platformu YouTube, yorumlarda ve sohbetlerde spam içerik bulunmasıyla ilgili sürpriz bir karar aldı. Şirket tarafından yayınlanan bir blog yazısında paylaşılan karara göre kullanıcılar, canlı yayınlardaki sohbet ve videolara yorum yapılmasını engellemek zorunda kalacak.

YouTube, spam yorumları ve sohbet mesajları için yapay zeka kullanır. Yetkililer, yapay zekayı eğitmek için kullanılan makine öğreniminin sürekli çalıştığını ve otomatik filtreleme özelliğinin eskisinden çok daha iyi çalıştığını söylüyor. Hem videolar hem de canlı yayınlar artık daha kompakt yorumlar gösteriyor.

YouTube’da Spam yorum yapan kullanıcıları 24 saat yasaklayabileceksiniz

YouTube’a göre, canlı yayınların ve paylaşılan videoların yorumlar bölümünde art arda spam gönderen kullanıcılar 24 saat süreyle yasaklanacak. Engellenen kullanıcılar YouTube’da video izlemeye devam edebilir ancak yorum veya mesaj bırakamaz. Bu özellik şu anda yalnızca İngilizce yorumlar ve mesajlar için kullanılabilir. Diğer diller gelecekte desteklenecektir.

Yüklenen videoların ne zaman işlendiğini görebileceksiniz

Spam mesaj ve yorumların yanı sıra YouTube’un içerik oluşturucular için bir yeniliği daha var. Bu yeni özellik kullanıma sunuldu ve size YouTube’a yüklenen videolar için işlem süresinin tahmini bitiş zamanını gösterecek. Bu özellik, içerik oluşturucuların videolarının paylaşılmaya hazır olduğu dakikaları veya saatleri izlemelerine olanak tanır. Tabii ki, oluşturma süresi çözünürlüğe bağlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir