Youtube, Hindistan’da e-ticaret videolar aracılığıyla sağlayan kısa bir video alışveriş platformu olan Simsim’i iki yılın ardından kapatıyor ancak “izleyiciler” için sorunsuz bir alışveriş deneyimi oluşturma ve içerik üreticilerini destekleme” konusunda kararlılığını sürdürüyor. Simsim, video ve içerik üreticilerinin artan popülaritesinden yararlanarak Hindistan’daki küçük işletmelerin e-ticarete geçişine yardımcı olmaya çalışan bir uygulama. Girişimin adıyla sunulan uygulama, yerel işletmeler ve müşterileri birbirine bağlayan bir platform görevi gördü.

Youtube Simsim’i satın aldı

YouTube, Simsim’i 2021 yılında Hintli firmadan 70 milyon dolar üstü bir fiyat ile satın aldı. Satın alınmasıyla Youtube, Hindistan’daki küçük işletmelerin ve perakendecilere yeni müşterilere ulaşmalarını amaçladıklarını söylüyor. 450 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Güney Asya pazarı, YouTube için büyük bir alan oluşturmakta. Google’ın sahip olduğu video platformu uygulamayı, Hindistan’ı çalışmaları için deneyler için bir test ortamı olarak da algılıyor. Youtube’nin Simsim uygulamasını satın alması, video platformunu bir e-ticaret motoruna dönüştürmenin yollarını aramaya başladığı bir zamanda gerçekleşti. 

Amazon ile influencerların ortaklığı

Geçen yıl Facebook odağını Reel’e çevirdiği için canlı alışveriş özelliğini kapatmıştı fakat diğer şirketler bu alanda çalışmaya devam ediyor. Geçen yıl GlowRoad’u satın alan Amazon, QVC tarzı canlı yayınlar yapmaya başladı. Amazon Live adlı hizmet, canlı yayınları yapıp ürünleri tanıtacak 150’den fazla  influencerlardan oluşan ekip oluşturuyor. Çalışmanın amacı zaten büyük takipçi kitlesi olan influencerların hayranlarını alışveriş uygulamasına çekip onları ürün almaya yönlendirmek. influencerler da yaptıkları  her satış için pay alabilecekler.

YouTube  Simsim’i kapatma kararı alsa da bu alandan uzaklaşmıyor. Bir sözcünün Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin “2023’te  yapacağı bir ortaklık çalışmasıyla içerik üreticileri için daha fazla para kazanma fırsatı ve YouTube’da daha fazla alışveriş özelliği sunmak için içerik üreticiler ile birlikte çalışacağını” söyledi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir