YouTube Go yakında kapatılacak. Yazılım devi Google, YouTube Go’nun kaldıralacağı tarihi açıkladı. Peki popüler uygulama neden kapatılacak?

YouTube Go Play Store’da 500 milyon kişi tarafından indirildi

Google, YouTube Go ile ilgili çok önemli bir karar verdi. ABD’li yazılım devinin kararı birçok kullanıcı için endişeye neden olacaktır. Yapılan bir bildirimde uygulamanın kapatılacağı duyuruldu. Bununla ilgili garip ayrıntılar burada.

YouTube Go neden kaldırılıyor?

İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen YouTube Go, internet bağlantısı zayıf olan giriş seviyesi cihazlar ve düşük kaliteli cihazlar için geliştirildi. Eski akıllı telefon ve tabletlerde başarılı bir şekilde çalışan uygulamanın kullanıcılar için üzücü bir karar alındı.

ABD merkezli yazılım devi Google, blogunda uygulamanın kapatılacağını duyurdu. Blogunda konuyla ilgili önemli bilgiler paylaşan şirket, yıllar içinde YouTube uygulamasının daha iyi çalışmasına ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasına olanak tanıyan iyileştirmelere yatırım yaptığını söyledi.

Yazılım devi, özellikle yeni başlayan cihazlar ve internet bağlantısı zayıf olan kullanıcılar için YouTube uygulamasının performansını iyileştirdiğini duyurdu. Açıklamaya göre, sınırlı veriye sahip kişilerin mobil veri kullanımını azaltmaya yardımcı olmak için ek özellikler de geliştiriliyor.

Bu özellik ile mobil data kullanıcıları YouTube uygulamasında daha az data kullanabilecekler. YouTube’da yapılacak iyileştirmeler, kullanım kalitesini artıracak ve bununla ilgili sorun yaşayan kişi sayısını azaltacaktır.

Yapılan açıklamaya göre YouTube Go, ağustos ayında kullanımdan kaldırılacak. Bu nedenle, kullanıcılar uygulamayı Ağustos ayından itibaren kullanmaya devam edemeyecekler. Konuyla ilgili çeşitli önerilerde bulunan Google, Ağustos ayında YouTube kullanıcılarının YouTube uygulamasını yüklemelerini veya bir web tarayıcısı üzerinden YouTube’u ziyaret etmelerini öneriyor. Birkaç yıl önce lansmanı yapılan

YouTube Go, akıllı telefon ve tablet kullanıcıları arasında büyük ilgi gördü. Uygulamanın Android sürümü şu ana kadar Google Play Store’da toplamda 500.000’den fazla indirildi.

Uygulama, düşük kaliteli cihazlarda iyi çalışır, ancak bazı özelliklerden yoksundur. Yorum yapma, gönderi paylaşma, içerik oluşturma ve karanlık tema gibi çeşitli işlevler uygulamaya dahil değildir. Bu özelliklerin tümü YouTube uygulamasında mevcuttur.

Peki siz Google’ın bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir