YouTube ana sayfaya getirilen fare temelli hızlı önizleme özelliğini Türkiye’de kullanıcıların beğenisine sundu. Bu sistem izleme fonksiyonunu daha da kolay hale getiriyor. YouTube, temel yapısını değiştirmeden, yeni özellikler geliştirmeye hızla devam ediyor. 

Microsoft, Kaplan Yılı için özel Xbox Series S modelini tanıttı

Platform bu kez, daha önce yurt dışında başlayan “Oynatmak için fareyi üzerinde tutun” sistemini Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sundu. Dünyanın her yerindeki kullanıcılara sunulmasının ardından eksiksiz bir şekilde herkese sunulması biraz zaman almış olsa da özellik, ana sayfada çıkan içerikleri hızlı bir şekilde seyretme imkanı sunuyor. Söz konusu bu özellik esasında “ön izleme” yapmak adına getirilmiş ancak tüm videoyu eğer kişi isterse sonuna kadar da izlemeye devam edebilir. Herhangi bir video içerisinde ileri geri alma özelliği de çalışıyor ancak şu an için ses aktarmıyor. Özelliği denemek için Youtube ana sayfasını masaüstünde açmanız ve mouse’un imlecini karşınıza çıkan herhangi bir videonun üzerinde sadece 1-2 saniye bekletmeniz yeterli olacak. 

22 5

Bilindiği üzere abonelik kategorisinde de buna benzer bir özellik sunuluyor. Ancak abonelik tarafında tüm video seyredilmiyor, videonun ilk kısımların kesitleri gösteriliyor. Eğer söz konusu bu özellik şu an için sizde kullanılmıyorsa, YouTube’un “Oynatma ve Performans” ayarları içerisindeki “Satır içi oynatma / Ana ekranda fareyi üzerine getirerek videoları oynatın” ayarını aktif hale getirmeniz gerekecek. Özellik artık genel olarak herkes için aktif ancak kapalı olanlar da olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir