Geçtiğimiz günlerde arka arkaya 5 reklam gösterimi ile haberini yaptığımız YouTube işleri abarttı. Platformda 10 reklam sistemi test ediliyor.

Kurulduğu ilk günden itibaren dünyanın en popüler video platformu olan YouTube’da son dönemlerde reklamlar üzerinden yeni çalışmalar yapılıyor. Ancak arka arkaya sıralanan ve geçilemeyen reklamlara karşı kullanıcıların tepkisini oldukça fazla. Daha fazla reklam gösterimi YouTube için daha fazla kazanç anlamı taşıyor. Bu nedenle de platformda video önlerine arka arkaya reklamlar sıralanıyor. Geçtiğimiz günlerde 5 reklamın gösterildiği videolarda şimdi ise 10 reklam gösteriminin test edildiği ortaya çıktı.

YouTube’da 5’li reklam dönemi başlıyor

YouTube, Premium için kullanıcıları yönlendiriyor

youtube abartti arka arkaya 10 reklam

YouTube reklamları için YouTube Premium aboneliğinin alınması, reklamların ortadan kalkmasını sağlıyor. Bu nedenle de YouTube reklamlarından sıkılanlar için şu anda tek yol Premium abonelik almak.

10’lu reklamlar şu anda ABD ve Kanada’da test edilmeye başlandı. Kullanıcılar arka arkaya sıralanan reklamların ekran görüntülerini Reddit gibi platformlarda paylaşmaya başladı. Reklamlar ortalama 10 saniye sürse de bir videoya giriş için kullanıcıların yaklaşık 100 saniye beklemesi, biraz sinir bozucu.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir