Türkiye’nin de artık yerli robotu var. Mini Ada ismiyle duyurulan yeni robot, resmen satışa sunuldu.

Akınrobotics tarafından geliştirilen yeni Mini Ada isimli robot resmen tanıtıldı. E-ticaret sitelerinde listelenmeye başlanan robot 155 bin TL’lik etiket fiyatına sahip. Satışa çıkan yeni robot için özel bir lansman yapan Akınrobotics, lansmanda robotun tüm özelliklerini detaylı olarak anlattı. Lansmanda, Akınrobotics’in sadece sipariş ile sattığı robotun artık seri üretim ile birlikte herkes tarafından satın alınabileceği belirtildi. Hepsiburada, GittiGidiyor, Trendyol ve Çiçeksepeti başta olmak üzere online pazar yerlerinde satışa çıkarılan Akınrobotics robotu için kullanıcıların ilgisi ve tepkisi oldukça merak ediliyor.  Özellikle Türkiye’nin en pahalı robotu unvanını alması, Mini Ada’nın bu alanda daha da dikkat çekmesini sağladı. Benzer robotların yurt dışı fiyatları ise 10 bin dolar ile 80 bin dolar arasında değişiyor.

Yerli robot Mini Ada’nın özellikleri neler?

İnsansı bir robot olarak geliştirilen Akınrobotics robotu, el ve kollarındaki eklemleriyle insanın bir kopyası gibi görünüyor. Pek çok farklı yerde kullanım için ideal durumda olan Mini Ada, üstelik 4 dil bilgisine sahip. Böylece rehber, misafir karşılama ya da yardımcı robot olarak kullanılabilecek Mini Ada, online bağlantısı sayesinde ihtiyaç duyulan bilgilere de kolay bir şekilde ulaşma imkanı sunuyor.  Güncel kur bilgileri, hava durumu gibi tüm detayları ekranı üzerinden aktaran robot, bilet ve barkod okuma gibi görevlerde de hızlı bir tepki süresine sahip. Robotta 6 adet gürültü algılama mikrofonu, 2 adet normal mikrofon bulunuyor. Böylece çevre seslerini dinleyebilen robot, anlık çeviri yapabiliyor ve farklı dillerdeki talepleri de yanıtlayabiliyor.

Nesne tanıma teknolojisi ile nesneleri tespit edebilen Mini Ada, tamamen sensörlerle donatılmış durumda. LIDAR sensörler ile desteklenen Mini Ada, böylece çevre kontrolü yaparak otonom şekilde ortamlarda dolaşabiliyor. 50 m/dk hıza sahip olan yeni robot, üstelik çarpma ya da düşmeye karşı da korunaklı.

İşte Mini Ada’nın merakla beklenen tanıtımı

Yapay zeka desteğiyle birlikte öğrenebilir yapısı bulunan Mini Ada için hazırlanan tanıtım ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir