Yerli ödeme bankacılığı platformu olarak bilinen Arf, yeni tohum turunda 13 milyon dolar yatırım aldı.

Türkiye’deki girişimlere yönelik yatırımlar her geçen gün artıyor. Yeni yatırım alan şirketler arasına Arf da dahil oldu. Tohum yatırıma çıkan şirket, bu yatırım turunu 13 milyon dolar ile kapatmayı başarırken geliştirmeler ve yeni pazarlardaki gücünü artırmak için yeterli finansman elde etti.

Web3 tabanlı ödeme bankacılığı platformu Arf’tan edinilen bilgilere göre yatırımlarda öz sermaye ve borç yatırımı olarak işlem yapıldı. Tohum turuna katılan şirketler arasında Coinbase, Solana, FTX ve Kabbage gibi yatırımcıların yer alması ise dikkat çekti.

Yerli ödeme bankacılığı platformu Arf dikkat çekiyor

6

Arf; Berhan Kongel, Ali Erhat Nalbant, Kazım Rıfat Özyılmaz ve Ahmet Özcan tarafından kuruldu. Yeni tohum yatırımı, şirketin bir sonraki girişimlerinde, finansal kurumlar ve lisanslı para hizmetinde işletmeleri için çalışmaların hızlandırılmasında ve yeni geliştirmelerin sağlanmasında kullanılacak.

13 milyon dolarlık yatırım ile ilgili görüşlerini aktaran Arf’in kurucu ortağı ve CEO’su Ali Erhat Nalbant “Önde gelen Web3 ve kurumsal finans yatırımcılarının vizyonumuzu desteklediğini ve bizimle güçlerini birleştirdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Arf’ın teknolojisi, sınır ötesi ödeme devriminin tam merkezinde konumlanıyor. Aldığımız yatırım Arf’ın sektörde kilitli durumda bulunan trilyon dolarlık işletme sermayesini açığa çıkarmasına ve büyümesine yardımcı olacak” dedi.

Arf
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir